Terrence Lauerhohn Auteur

Blogpost: Terrence Lauerhohn

Mijn schrijfplannen voor 2020

Frits, alias De Crooner, de hoofdpersoon in mijn nieuwste Thriller Blauwe bonen, zit drie jaar na het schrijven van de eerste draft van dit boek nog steeds diep onder mijn huid. Zo diep dat ik al voorzichtig ben aangevangen met het tweede deel over deze ingewikkelde man. Als voorlopige werktitel heb ik Novice & Maestro verzonnen. Dit verhaal is een prequel op Blauwe bonen en begint bij het 17de levensjaar van De Crooner, in 1972, en maakt sprongen in de tijd, naar 1985 en het heden (tot vlak voor de gebeurtenissen in Blauwe bonen). Wat ik er zelf heel erg leuk aan vind, is dat ik naar de herinneringen uit mijn eigen jeugd moet teruggrijpen en dat ik me moet verdiepen in het belangrijke nieuws uit die jaren, zoals de terroristische aanslag tijdens de Olympische spelen van 1972, in München, de lange kabinetsformatie van 1972, de oliecrisis en autoloze zondagen in 1973, het rampzalige en omstreden bezoek van de Paus aan Nederland in 1985, de Elfstedentocht van datzelfde jaar, en Mikhail Gorbatsjov die in 1985 in Rusland aan de macht komt (inleiding van het einde van de koude oorlog).Omdat het verhaal zich grotendeels in het Amsterdam van de zeventiger jaren afspeelt, komen ook de hippies, de opkomst van de heroïne en de heroïnejunkies, de toenmalige penoze en de twijfelachtige reputatie van de politie van toen aan bod. Of het tweede deel werkelijk voltooid en gepubliceerd zal worden, laat ik wel afhangen van het succes van Blauwe bonen.
Daarbij is het niet nodig om dit tweede deel snel te voltooien, want ik heb nog een ander manuscript klaarliggen om ook uit te geven (De Kluwen-paranormale Thriller), en daar ben ik ook al sinds de eerste draft heel tevreden over. Dat manuscript moet ik nog wel goed nakijken en gedeeltelijk herschrijven.

afe205f8a9373cf8054ab1f0f9de0967.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn schrijfplannen voor 2020

Blauwe Bonen - Terrence Lauerhohn Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken