Ninja Paap-Luijten Auteur

Blogpost: Ninja Paap-Luijten

Mijn top 10? Ik kom niet verder dan 3!

De boeken top 10. Het is een dingetje dat rondwaart op Facebook. Waarschijnlijk heb je er wel van gehoord. Ik werd ook door iemand getagd. Daarbij kreeg ik gemengde gevoelens: ik vind het erg leuk, maar aan de andere kant ... ik heb geen boeken-top-10.

Ik kom niet verder dan 3.
Nou ja. Misschien 4.

Het probleem bij mij is dat ik namelijk zelden een "boek" als favoriet heb, en veel vlugger een auteur. Ik kan nu wel die top 10 vullen met allemaal boeken van Stephen King, maar dat is ook zoiets. (En welke moet ik dán weer kiezen.) 

Momenteel heb ik:
- De Scherpschutter, van Stephen King (maar eigenlijk kan ik zomaar een andere King ervoor in de plaats zetten)
- Het Oneindige Verhaal, Michael Ende. -- Dát is wel echt een boek dat ik als favoriet kan bestempelen. Het was een van de eerste boeken die mij ooit écht greep.
- 1q84, van Haruki Murakami. Ook daar: ik had net zo goed een andere Murakami neer kunnen zetten. 

Wat nu? 

Er zijn enkele auteurs die mij aangenaam hebben verrast: 
- Jim Butcher. Ooooh wat schrijft hij leuk! Ken je 'm nog niet - zoek 'm dan. Helaas worden zijn boeken niet meer in het Nederlands vertaald (ARGH altijd als ik leuke boeken vind, staken ze die uitgaves!). Maar als je Engels leest: zoeken! Vinden! Lezen! 
- Carlos Ruíz Zafon. Betoverend. Maar dat weet iedereen wel denk ik ;) 
- En uiteraard ben ik dol op de Harry Potter boeken van J.K. Rowling

Verder? Geen idee ... misschien dat ik die drie nog aan mijn lijstje kan toevoegen, een boek van hen, maar dan kom ik nog altijd niet verder dan 6.
Ik heb nooit gezegd dat ik een makkelijke lezer ben. 

Heb jij een absolute top 10? Welke dan? Of loop jij er ook op vast, net als ik? 

ed2913f49cd664f228ecd9a31294b927.jpg

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn top 10? Ik kom niet verder dan 3!

1q84 - de complete trilogie - Haruki Murakami Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken