Esther Auteur

Blogpost: Esther

Mijn uitdaging in 2020

Wel, de kop is eraf. Het nieuwe jaar is inmiddels alweer ruim begonnen. De eerste boeken zijn gelezen en in mijn geval de eerste woorden voor een nieuw boek geschreven. "Liefde door scherven heen" staat nu bijna een jaar in de etalage van de winkels en natuurlijk bol.com en de site van de uitgeverij, www.scholtenuitgeverij.nl   Leuke anekdote, veel mensen denken dat Cees Scholten familie is maar dit is niet zo.  Opmerkelijk afgelopen jaar was dat veel mensen zich weten te herkennen in mijn boek maar het onderwerp verslaving toch liever van zich afschuiven. Waarom? Eenvoudig omdat het veel herkenning geeft en omdat men die wond probeert af te sluiten. Ik kan mensen niet dwingen maar denk dat het een wond is die uiteindelijk zomaar zou gaan etteren. Omdat hij onder de vlakte wel aanwezig blijft. Nogmaals, mensen dwingen kan ik niet en wil ik niet en dus ben ik lekker doorgegaan aan mijn volgende boek. Dit keer fictie. En dat is iets totaal anders merk ik. Dat vergt andere vaardigheden. Research ook vooral. En dat vind ik, mag ik wel zeggen, heel erg leuk!

Qua lezen ben ik buiten mijn comfortzone gegaan en heb een aantal boeken meegenomen die ik normaal niet zou lezen. Zo een boek over het ontstaan van Netflix waarvan ik dacht dat hij oersaai zou zijn maar het tegendeel blijkt verassend anders. Ook een serie van een onbekende schrijver. Karel Wellinghof. Ik kwam hem tegen op Facebook doordat de uitgeverij van deze schrijver een post plaatste en ontdekte deze schrijver zo. Ik ben begonnen met lezen en hoewel ik er wel iets van vind ga ik dat nu ng niet prijsgeven. UIt mijn comfortzone gaan dat doe ik op gebied van lezen niet vaak. Hierbij werd ik uitgedaagd door de Hebban Reading Challenge en dat is een goed ding. Je kennis verbreden. De markt verkennen. Zien wat anderen doen en kijken wat het je oplevert. Ja, dat vind ik dan wel weer mooi. 

Afgelopen week ben ik ziek geweest en ook met oud en nieuw was het even spannend omdat mijn jongste zoon een rotje te laat had weggegooid en daarbij zijn vinger verbrandde. Goddank natuurlijk alleen maar zijn vinger, gezien de stunt had het erger kunnen aflopen maar alsnog een pijnlijke zaak en dan merk je ook dat vuurwerk ondanks dat het allemaal zo veilig lijkt toch grote problemen kunnen geven.
In ieder geval, het verhaal liep goed af en we zijn 2020 gestart. 

Ik hoop aan de hand van de Hebban Reading Challenge, de mooie leesclubs en veel andere fijne en mooie zaken een geweldig uitdagend fantasierijk creatievol en avontuurlijk 2020 te beleven op gebied van lezen en wie weet ook andere. Ik wens jullie allemaal hetzelfde toe en een heel gelukkig, liefdevol 2020!

Blessed, Esther

Reacties op: Mijn uitdaging in 2020

Gesponsorde boeken