Blogpost: hebbanvjapio

Mijn vergeten boek

Wat is jouw Vergeten Boek?
Mijn vergeten boek - ik heb er honderden waarvan ik er bijna dagelijks een doorlees - is 'Bij het uitpakken van de boeken' - door Arthur van Schendel uit 1940. het eerste boek in de Torenreeks. met een door Jan poortvliet getekend portret en tekst.

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?
In een van mijn boekenkasten waarin ik rondstruin.

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?
Op 7 mei 1995 op een boekenbeurs in Bergen op Zoom voor 10 gulden.

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?
Ondat het over boeken gaat. Ik lees veel boeken over boeken, typografie, drukkunst, opmaak en meer.

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?
Omdat ik jarenlang veel boeken tegelijk heb aangeschaft over vele onderwerpen.

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?
Sterker nog, ik heb het gelijk gelezen. Het is een aandoenlijk verslag over de hereniging van een boekenliefhebber met zijn boeken.

Een citaat: 'Wanneer men na een scheiding van vele jaren zijn boeken terug ontvangt is het huis niet groot genoeg om ieder en behoorlijke plaats te geven...het is louter vriendschap, die men voor alle voelt, na de eerste ontroering van het weerzien. Immers het zijn oude vrienden die alle teglijk binnenkomen..maar dan blijkt ook dat menigeen niet meer dan een voorbijgaande kennis is geweest..'


Reacties op: Mijn vergeten boek

Gesponsorde boeken