Blogpost: Anouk

Mijn vergeten boek

Voor mij is dit de eerste keer dat ik een blog post op Hebban, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik vond het idee van het vergeten boek zo leuk dat ik zeker wist dat ik hier mee aan moest doen.  

Ik ben laatst een reading journal gestart en ik heb hier al mijn ongelezen boeken opschrijven. En ik gok dat ik net als de meeste mensen hier hetzelfde probleem heb,  ik koop boeken om ze vervolgens in de kast te laten staan. 
 Dus het zoeken naar het een vergeten boek was niet erg moeilijk. Ik had namelijk het vergeten boek die ik zo ga benoemen twee keer aangeschaft (want ik had hem nog niet volgens mij idee).  Erg slim Anouk. 

Mijn vergeten boek is The hate u give van Angie Thomas. The hate u give heb ik twee jaar geleden aangeschaft bij de Donner in Rotterdam. Toen afgelopen jaar (2020) het BLM weer naar voren kwam, heb ik het boek nog een keer aangeschaft bij de Donner. Dus ja ik heb hem nu twee keer in de kast liggen, gelukkig wilde mijn beste vriendin het boek ook nog lezen dus zij zal dit binnenkort cadeau krijgen. Dus ik kan er gelukkig nog een ander blij mee maken. Is dit jou ook weleens overkomen?

Het eerste exemplaar die ik had lag bij mijn kinderboeken op zolder,  gelukkig kwam ik er in de kerstvakantie achter toen ik op zoek was naar een kinderboek voor mijn nichtje.  Het tweede exemplaar lag in mijn boekenkast (waar het ook gewoon hoort). De twee boeken zijn nu met elkaar herenigt.   

Ik wilde het boek destijds graag gaan lezen aangezien het onderwerp mij erg aanspreekt en erg actueel was. Ik vind het namelijk een belangrijk onderwerp en ik heb er veel goeds over gehoord.   

De eerste keer dat ik dit boek aanschafte, was het een vergeten boek aangezien ik dus echt vergeten was dat ik het boek al in bezit had. Dit kwam omdat het niet op de juiste plek lag. Afgelopen jaar was dit boek voor mij een vergeten boek aangezien door alle hectiek en stress die ik had van school, het boek vergeten was om te lezen. 

Ik denk nu over dit boek dat het nog steeds een belangrijk verhaal met zich meebrengt waar ik erg nieuwsgierig naar ben. Dus ik ben zeker blij dat ik hem uit de kast heb gehaald! 

Ik ga vanavond starten in The hate u give dus het wordt deze week zeker gelezen. Of het uit komt deze week dat durf ik nog niet te zeggen aangezien ik deadlines heb en het erg druk is op stage. Ik zal mijn leeservaring delen dus blijf het volgen als je mijn leeservaring leuk lijkt. 


Leesupdate 14 januari:
Ik ben heerlijk aan het lezen in dit boek en ik snap zeker waarom vele mensen fan van dit boek zijn. Niet alleen het verhaal is aangrijpend maar ook hoe het verhaal is geschreven is prettig om te lezen waardoor ik het boek niet meer weg kan leggen.

Reacties op: Mijn vergeten boek

The hate u give - Angie Thomas Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken