Esther van der Ham Auteur

Blogpost: Esther van der Ham

Mijn vierde roman Censuur: hoe ver ga jij voor de waarheid?

Een paar maanden geleden is bij mij autisme vastgesteld. Het was geen verrassing, aangezien het vermoeden een jaar eerder al geuit was. Maar ja, voordat je de onderzoeksmolen in kan en door bent, gaat er wat tijd overheen. In ieder geval is het beeld over autisme in mijn omgeving erg bijgesteld, want de meeste mensen hadden het niet verwacht dat ik daadwerkelijk autistisch zou zijn. Tot een jaar geleden ikzelf ook niet. 

Ik ben blij met de diagnose, omdat hiermee waarschijnlijk ook mijn depressie verklaard is. Het is, alsof er een last van me af is gevallen. Natuurlijk, ik moet er mee om leren gaan. Mijn leven aanpassen om ervoor te zorgen dat het allemaal te behappen is. Ik heb daarvoor therapie en neem deel aan groepssessies. Maar schrijven is zeker iets dat ik kan blijven doen! Sterker nog, het is belangrijk dat ik het blijf doen. Voor mezelf, en om ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar te maken. Dat vind ik belangrijk.

Momenteel ben bezig met mijn nieuwe 'roman' Censuur, het vierde deel in de C-serie. Journaliste Lisa vindt het belangrijk om een zo waarheidsgetrouw beeld van de wereld te beschrijven in haar stukken, maar wordt daarin gedwarsboomd. Een actueel onderwerp met een intrigrerende ondertitel die tot nadenken stemt: Wat is de waarheid jou waard? Van mensen met autisme wordt gezegd dat ze heel eerlijk zijn. En ik moet zeggen dat ik me daar wel in herken, vandaar dat ik me erg in kan leven in dit aspect van Lisa's karakter.En? Welk antwoord geef jij op de vraag: 'wat is de waarheid jou waard'?De eerste drie delen van de C-serie zijn: Controle! met hoofdpersoon Marjolein Contact! Hoofdpersoon Emma, de zus van Marjolein Confrontatie! met Annabel, de dochter van Emma. De hoofdpersoon in het vierde boek, Lisa, is de dochter van Marjolein. Alle boeken zijn te koop bij de (online) boekwinkels en te leen bij de bibliotheken. www.prachtboeken.nl

Lees verder op mijn site

Reacties op: Mijn vierde roman Censuur: hoe ver ga jij voor de waarheid?

Gesponsorde boeken