Victoria Farkas Auteur

Blogpost: Victoria Farkas

MMMmM: Tweede huwelijk

Minachtend keek ze op hem neer. Het bloed droop van het lemmet af. De dikke druppels raakte de vloer waar ze uiteen spatten. Zonder omkijken liep ze het steegje achter hun huis uit.
Ze opende het tuinhek, wat inmiddels niet meer piepte. Ze had hem van de week opgedragen de scharnieren te oliën. Berouw had ze geenszins. Ze was er zelfs van overtuigd de wereld een dienst te hebben gedaan met haar daad, maar dat betekende niet dat diezelfde wereld van haar betrokkenheid op de hoogte hoefde te zijn.
Binnen opende ze de afwasmachine en legde het bebloede mes in de lege bovenlade. Het afwasmachineblokje zat al in het bakje; ze hoefde alleen het programma in te stellen en op de startknop te drukken.
Voldaan stapte ze onder de douche waar ze haar daad van zich afspoelde met de nieuwe luxe zeep die ze zichzelf cadeau had gedaan. Nog even en ze kon zijn spullen weggooien, of beter vernietigen. Tot die tijd zou ze zijn spullen, zijn kleding, zijn kant van het bed moeten verdragen, zoals ze de afgelopen twee jaar had gedaan. Ze had nooit met hem moeten trouwen, mar ze had zich na de dood van haar eerste man zolang zo eenzaam gevoeld.
Haar ogen vulden zich met tranen. Het waren tranen van blijdschap, die zich vermengden met het warme water uit de douchekop.

Het kleinkind dat op komst was evenals alle kinderen uit de buurt tot acht jaar waren weer veilig.
Iedere eerste maandagmorgen van de maand schrijft Victoria Farkas een MMMmM.
MAANDELIJKSEMAANDAGMORGENminiMOORDEN (juni 2015)

Reacties op: MMMmM: Tweede huwelijk

Gesponsorde boeken