Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Hilde Vandermeeren Auteur

Blogpost: Hilde Vandermeeren

Moodboard

Elke schrijver heeft zijn eigen manier om een verhaal op te starten. Sommigen maken op voorhand minutieus schema's over de verhaalopbouw, karakters, vertelstructuur en zelfs over wat er per hoofdstuk moet gebeuren. Anderen beginnen met niets meer dan een beeld, een zin (soms zelfs de allerlaatste zin!), of een scène en laten zich meedrijven met de flow. Ik ben een mengvorm. Mijn verhaal hang ik ruwweg op aan een kapstok (vertelstructuur met drie acten), maar karakterfiches maak ik al een tijd niet meer. Ik stel wel een overzichtsschema op met de relaties tussen de hoofd- en nevenfiguren, vergezeld van een trefwoord of een zoete inval van het moment. Als de contouren van het wie, wat, waar, waarom en wanneer vorm krijgen, maak ik een moodboard. Dat helpt me om de sfeer op te snuiven van de omgeving waar mijn personages zich bevinden.
Terwijl mijn vierde thriller persklaar wordt gemaakt voor publicatie eind mei 2016, staat mijn vijfde thriller al in de startblokken. Hier alvast een voorsmaakje: Een privékliniek in Londen. Een verpleegster met een geheim. Een dode. En een zwevende dwerg in een nightclub. Ik popel om eraan te beginnen. Dit is het moodboard. Benieuwd? :)
7d0d45f054539d4e8375018a61677b54.jpeg

Reacties op: Moodboard