Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

NaNoWriMo

NaNoWattes? NaNoWriMo. Dat staat voor National Novel Writing Month. Het is een inmiddels internationaal platform waarin auteurs van over de hele wereld proberen om in de maand november een compleet boek van 50.000 woorden te schrijven.
Door inschrijving op de website kun je het aantal geschreven woorden per dag bijhouden, het aantal dagen dat je hebt geschreven en meer. Ook kun je badges verdienen als je bepaalde doelen hebt gehaald en tips en ervaringen uitwisselen met andere auteurs. Juist doordat je allemaal zwoegt om het doel te behalen, geeft dat kracht om door te zetten.
Dit jaar doe ik voor het eerst mee. Mijn doel is niet om 50.000 woorden te halen. Wel wil ik zo ver mogelijk komen met het verhaal dat ik nu aan het schrijven ben. Het wordt een langer verhaal dat gebaseerd is op Roodkapje.
Tot nu toe deed ik vooraf aan het schrijven niets uitwerken, maar dit keer heb ik wel wat voorbereidingen gedaan. Zo heb ik in grote lijnen beschreven waar het verhaal over gaat en heb ik het in 23 hoofdstukken opgedeeld. Nu weet ik precies waar ik naartoe moet werken, zonder dat ik totaal geen idee heb hoe het verder moet en ik dagenlang vastzit met mijn verhaal. Ook heb ik van de personages een schets gemaakt met uiterlijk, karakter en andere eigenschappen.
Ik heb mezelf voorgenomen om iedere dag te schrijven, ook al is het slechts tien minuten. Ik merk nu al dat ik hierdoor beter in het verhaal zit dan wanneer ik maar eens per week schrijf.
Een proeflezer heb ik ook alvast. Auteur Lammy Vriezinga heeft voor mij het eerste hoofdstuk gelezen en mij wat tips gegeven omtrent het gebruikte perspectief.

Lees verder op mijn site

Reacties op: NaNoWriMo

Gesponsorde boeken