Blogpost: Claudia Verleg

NaNoWriMo 2015

En ja hoor, het is weer zo ver. 
Vorig jaar hoorde ik voor het eerst over NaNoWriMo. Ik vond het een ontzettend leuk idee, maar was er nog niet  klaar voor om zelf een duik in de schrijverswereld te nemen.
Toevallig zag ik op 1 november de hebban post over NaNoWriMo. Ik was zeer geintrigeerd door deze tekst.
Het doel van NaNoWriMo is simpel: 50,000 woorden schrijven. In een maand. Oeps, toch niet zo simpel.
Het fijne ervan is, is dat er geen regels zijn. Schrijf je eigen boek met 50,000 woorden aan onzin, en je hebt een fantastische prestatie geleverd.

Er was geen enkele twijfel over mogelijk; dit jaar zou ik meedoen aan NaNoWriMo. Een beetje slechte timing, het is namelijk tegelijk met mijn examenweek. (Ik zit nu in 6VWO, laatste jaartje, hoera!)
Daarom heb ik heb drie regels voor mezelf bedacht.
1. School komt eerst.
2. Schrijf elke dag minimaal 1667 woorden.
3. Het maakt niet uit wat je schrijft, alles is goed.

Het is moeilijk om leren en schrijven van elkaar te houden. Ik ga nu al zo erg op in mijn verhaal, en op de meest rare momenten komt er ineens een geweldige zin in me op. Dan moet ik hem natuurlijk meteen opschrijven, anders vergeet ik hem weer.
En ik geef toe, schrijven is toch wel veel leuker dan leren over mesomerie en het maken van polypeptiden.

Het is nu de zevende dag van NaNoWriMo. Eerlijk gezegd loop ik een beetje achter, ik heb nu bijna 8000 woorden geschreven. Het doel voor vandaag is 11667. Nog een hoop woorden te gaan. Maar gelukkig is het weekend, dus kan ik weer lekker achter mijn scherm duiken en gaan typen.
En dan kan ik aan het einde van vandaag zeggen dat ik al meer dan 10,000 woorden heb geschreven!

Ik weet dat het me gaat lukken. Ik heb een hoop doorzettingsvermogen, en als ik iets wil bereiken dan ga ik er ook voor.
Wat ik erg leuk vind aan dit project is de hele groep mensen die meedoet en elkaar aanmoedigt. Het geeft je zoveel motivatie om verder te gaan en er écht iets van te maken. Ook zijn er wekelijkse Write-Ins verspreid over heel Nederland. Een avondje met z'n allen bij elkaar zitten en gezellig schrijven, klinkt ongelofelijk leuk. Volgende week vrijdag ga ik daar heen. Ik ben benieuwd of er nog meer jonge schrijvers zullen zijn.

Natuurlijk weet ik dat mijn eerste boek niks wordt. Ik ben geen ervaren schrijver, ik kan er niet zoveel van. Maar het belangrijkste dat telt is: ik vind het hartstikke leuk.
En ook al kraam ik onzin uit en verzin ik dingen die nooit kunnen bestaan, het maakt niet uit. Alles wat je schrijft is goed. 

Vanavond om 21.00 uur is er een WebCast met Marissa Meyer, schrijfster van de serie 'The Lunar Chronicles' (Cinder). Ik ben een ontzettend grote fan van haar. 10 november komt haar nieuwste boek Winter uit, het laatste boek in de serie. Natuurlijk heb ik deze al gepre-ordered. Ik kan absoluut niet wachten tot hij uit is!

Ik ben nu al blij dat ik ben begonnen aan deze waanzinnige en gestoorde uitdaging. Ik heb er nu al een heleboel van geleerd, en dat leerproces blijft doorgaan. En aan het einde van de maand kan ik (hopelijk) trots zijn op mijn eigen boek!

Aan alle andere NaNoWriMo'ers, ik wens jullie ontzettend veel succes! Jullie kunnen het!

Reacties op: NaNoWriMo 2015

Gesponsorde boeken