Evi F. Verhasselt Auteur

Blogpost: Evi F. Verhasselt

Nanowrimo 2015 - dag 8

De eerste week zit erop en ik heb het geweten. Hoe komt het toch dat ik elk jaar vergeet hoe slopend NaNoWriMo kan zijn? Vanaf dag twee streed ik tegen de tijd om mijn dagelijkse wordcount te halen en op woensdag was de buffer al opgebruikt die ik afgelopen weekend bij elkaar had gesprokkeld. Donderdag zag ik het even niet meer zitten, maar toch schreef ik verbeten door. Slaaptekort, mijn Nemesis, zat me op de hielen en ik stond op het punt te capituleren.

Vrijdag besloot ik even afstand te nemen en nam ik tijd om de scriptie van een vriendin na te lezen. Jawel, ik zat dus net zo goed de hele avond achter de computer, maar mijn hoofd was elders en dat hielp. Uitslapen op zaterdag gaf me weer frisse moed, bovendien was er een write-in die middag en ik zag mijn wordcount in gedachten al met duizenden stijgen. 

Ik had beter moeten weten. Die eerste write-in is altijd hopeloos wat schrijven betreft. Niet dat ik spijt heb dat ik geweest ben hoor! Absoluut niet! De ontvangst was hartelijk, de goodiebag met NaNo-gadgets was super en de gezellige babbel met gelijkgestemde zielen heeft mijn schrijvershart zodanig gevoed dat ik meer dan ooit vastbesloten ben om die vijftigduizend woorden te schrijven (zie je wat ik hier deed? NaNo-tip: cijfers voluit schrijven!).  

Met een povere 490 woorden keerde ik gisteren huiswaarts, maar dankzij de schrijfmarathon van afgelopen nacht (een online event met onze Waalse buren) heb ik mijn achterstand helemaal kunnen wegwerken en overwon ik die eerste magische grens van tienduizend woorden. Vandaag is het dus zaak om mijn wordcount te halen en weer een kleine buffer op te bouwen. Dat betekent, als ik goed gerekend heb, dat ik 315 woorden per uur moet schrijven. Haalbaar? Pfff... we zullen wel zien.

Ik stretch mijn vingers alvast, maar eerst toch even een wasmachine laden, de afwas wegwerken en de kat eten geven. Die dagelijkse beslommeringen moeten nu eenmaal ook gebeuren!

Huidige Wordcount: 11034 woorden
Doel van vandaag: 14000 woorden

Reacties op: Nanowrimo 2015 - dag 8