Liesbeth Jochemsen Auteur

Blogpost: Liesbeth Jochemsen

Naslagwerk (deel 1)

Wie schrijft, moet ook onderzoek doen. Bij historische en waargebeurde verhalen is dit uiteraard het geval, maar ook als je schrijft over een bepaalde cultuur of een medische aandoening is onderzoek belangrijk. Zelfs bij het schrijven van fantasy en sciencefiction ontkom je niet aan enige vorm van research.
In het kader daarvan heb ik enkele boeken thuis liggen. Natuurlijk gebruik ik ook de kennis van professor Google, maar soms is het fijn om door een fysiek boek te bladeren.
Het kostuum door de eeuwen heen, van Robert Selbie geeft een prachtig overzicht van wat men zoal aan kleding droeg. Het begint met het oude Egypte en gaat via o.a. de Bijbelse volken, het Romeinse rijk, het Engeland van de Tudors en de Amerikaanse burgeroorlog naar de beide wereldoorlogen en de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Omdat het boek uit 1977 komt, staan de recentere modebeschrijvingen er niet in.

Een mooie verrijking van dit boek is dat ook het dagelijks leven uit de verschillende periodes in de geschiedenis wordt belicht. Het boek is een prachtig naslagwerk voor het realistisch beschrijven van de mode in een bepaalde tijdsperiode. Ook bij het schrijven van fantasy dat zich in, bijvoorbeeld, een middeleeuwse setting afspeelt, biedt dit boek genoeg handvatten.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Naslagwerk (deel 1)

Gesponsorde boeken