Terrence Lauerhohn Auteur

Blogpost: Terrence Lauerhohn

NBD/Biblionrecensie over Wegversperring.

Yesssss. Hij is binnen :-). Ik heb er niet zo heel lang op hoeven te wachten en ik vind dat de recensent het boek goed begreep. Ik ben erg blij met deze beoordeling!

Jan Timmermans
Een man, een vrouw en een kind rijden over de snelwegen van de Verenigde Staten op weg naar Clarksonville. Plots stuit men op een file: iets wat haast onmogelijk is in deze streken. Buitenaardse krachten, een meteoriet die de aarde schampt of gewone blikseminslagen worden geacht de oorzaak te zijn. Geheimzinnigheid voert de boventoon. Hoe het ook zij, alle elektrische apparaten weigeren dienst. De auteur schetst voortreffelijk de broeierige atmosfeer die ontstaat; het is bloedheet en de mensen zijn geïrriteerd en wanhopig. Wat is hier aan de hand? De file staat muurvast en er ontstaat een gebrek aan water en voorzieningen. Sommige mensen gaan de woestijn in en laten daar het leven door ontbering en roofdieren. Het landschap laat kraters zien en smeulende resten van mensen en dingen en ten slotte ook nog monsters. De sfeer die opgeroepen wordt, is 'unheimisch' te noemen, benauwend ook. Richard, de hoofdpersoon, wil zijn gezin in veilige haven brengen, maar lotgenoten en zijn eigen jeugdtrauma's zitten hem in de weg. Zal het hem lukken? Een spannend geschreven fantasyverhaal over overlevingsdrang onder bizarre omstandigheden.
© NBD Biblion

http://zoeken.bibliotheek.be/detail/Terrence-Lauerhohn/Wegversperring/Boek/?itemid=|library/marc/vlacc|9603924Reacties op: NBD/Biblionrecensie over Wegversperring.

Gesponsorde boeken