Blogpost: Dimitri De Meester

NEWTOPIA, de stad waar utopie en romantiek elkaar omhelzen

We bevinden ons in het jaar 2050. Het hoofdpersonage Sarah schrijft artikels voor een lifestyle magazines. Op een dag hoort ze vertellen over een boek die wordt bewaard boven in de enorme glazen toren, die centraal in de stad Newtopia staat. Nieuwsgierig als ze is gaat ze opzoek naar het boek om er een fragment uit te lezen. Het boek zou op een gedetailleerde wijze de stad Newtopia beschrijven nog voor deze stad werd gebouwd. Newtopia is op een razend hoog tempo uit het niets opgerezen op een weldoordachte locatie. Het is een stad die voorlopig met geen enkele andere stad in de wereld kan vergeleken worden. Het is Newtopia, een stad met de beste concepten en technologie uit de hele wereld. Het boek vertelt ook hoe de stad Newtopia er in de toekomst in 2100 zal uitzien.
Sarah wil weten of het klopt wat haar is verteld en het boek inderdaad de stad Newtopia beschrijft en er niet heel veel fantasie nodig is om de gelijkenis te kunnen maken.
   Sarah  beslist om er een tiental artikels over te schrijven die zullen worden gepubliceerd in lifestyle magazines over de hele wereld. Tijdens haar zoektocht naar meer informatie over het leven in de stad Newtopia beleeft Sarah leuke, leerzame en interessante momenten. Ze ontmoet er uiteindelijk haar soulmate waarmee ze een romantische relatie opbouwt. Op een gegeven moment wordt hun relatie abrupt beëindigt. Sarah moet nu de keuze maken, wil ze blijven wonen in de stad Newtopia of gaat ze terug buiten Newtopia wonen. Jij als lezer kunt haar hierbij helpen. Ontdek of je de juiste keuze maakt voor Sarah.


DIMITRI DE MEESTER is Master in de Handelswetenschappen. Wekelijks maakt hij wat tijd vrij om enkele artikels te lezen over innovatieve business ideeën die ergens in de wereld worden opgestart. Deze ideeën hebben telkens een gemeenschappelijk concept, ze zijn ecologisch, economisch en sociaal. Wat jammergenoeg niet wil zeggen dat deze hierdoor ook zullen slagen. Slechts een klein percentage haalt het om uit te groeien tot een disruptive of verstorende technologie die de wereld op een positieve manier verandert. Hij heeft altijd als consultant gewerkt vooraleer hij begonnen is met schrijven. Newtopia is zijn eerste romantische sciencefiction. Wordt het geapprecieerd door de lezers zullen er ongetwijfeld nog volgen. 


Maria: Het boek leest vlot...
Jurgen: Er zitten enkele spannende momenten in...


Wil je zelf een recensie schrijven over het boek Newtopia? Vraag dan een gratis voucher aan om het boek te downloaden bij iTunes.
Gewoon nieuwsgierig? Lees dan alvast gratis een fragment uit het boek.


Lees verder op mijn site

Reacties op: NEWTOPIA, de stad waar utopie en romantiek elkaar omhelzen

Gesponsorde boeken