Blogpost: Uitgeverij Podium

Nicolaas Klei presenteert feestelijke 15e Omfietswijngids

Hij is er weer: de jaarlijkse Omfietswijngids van Nicolaas Klei verschijnt op 2 november. Dit jaar extra bijzonder en feestelijk, want de befaamde gids beleeft alweer z’n 15e editie! Je zou gerust kunnen beweren dat Nicolaas Klei Nederland wijn heeft leren drinken. Toch is de gids van Klei ook dit jaar weer onmisbaar: nog altijd staan er schreeuwerige, naar zuurtjes smakende weggietwijnen in het schap, of veel te dure, quasi-sjieke, en heel veel suffe wijnen. Om het kaf van het koren te scheiden is Klei wederom zijn kelder in gedoken, waar hij vele honderden wijnen heeft geproefd. Hij doet hiervan verslag in zijn even nuttige als onderhoudende notities, waarover Sylvia Witteman zich liet ontvallen: ‘Opwindend, op het erotische af.’

Benieuwd naar de wijnen? Nicolaas Klei trekt de komende weken het land door om alvast een en ander te laten proeven: 

- 3 november om 20:15 uur bij Boekhandel Den Boer in Baarn. Klik voor meer informatie.
- 7 november om 15:00 uur bij Boekhandel Douwes in Den Haag. Klik voor meer informatie.
- 15 november om 15:00 uur bij Bijenkorf in Den Haag (exclusief voor members).
- 12 december om 18:30 uur bij Landgoedhotel Woodbrooke in Barchem: wijnproeverij inclusief hapjes (en mogelijk met hotelovernachting). Klik voor meer informatie.

Nicolaas Klei (1961) heeft al jaren een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD. Na elf edities Supermarktwijngids en de Omfietswijngids schreef  hij onder meer de standaardwerken Tot op de bodem en Van druif tot dronk. Samen met Harold Hamersma heeft hij het Handboek voor de moderne wijnliefhebber geschreven.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Nicolaas Klei presenteert feestelijke 15e Omfietswijngids

Gesponsorde boeken