Blogpost: Bellefleur

Nieuwe aanwinsten Thuisbibliotheek

22-03-2015 door Bellefleur 3 reacties
Worden jullie ook zo blij van nieuwe aanwinsten in boeken? Wordt er bij jullie in de familie ook heerlijk gepraat over die boeken door je gezin onder het genot van een hapje en een drankje? Hier in huize Augustinus en de thuisbibliotheek wordt dat zeker gedaan. We combineren graag het praten, voorlezen van/over boeken met lekker eten en drinken en ons gezin en vrienden van de thuisbibliotheek.

29a6480137b68e089d2552983f49757c.jpgDeze week kwam Rafels van Rio van Gijs Wanders binnen. Geschonken door de schrijver Gijs Wanders. Gijs is journalist en schrijver. Jarenlang presenteerde hij het NOS Journaal. Hij publiceerde vier jeugdboeken bij Lemminscaat. Rafels van Rio is ontstaanna zijn bezoeken aan de favela's van Rio de Janeiro, waar hij met talloze bewoners gesprekken voerde. www.GIJSWANDERS.nl. 

Korte Inhoud boek: De finale van het WK voetbal in Brazilië staat op het punt te beginnen. Opeens doven de stadionlichten. Het wordt aardedonker in de voetbaltempel. Als de lampen weer aangaan, is de wereldcup verdwenen.

Wat is er gebeurd? Die zoektocht leidt naar de rafels van Rio de Janeiro: de favela's en hun bewoners. Naar Julia, wier dochtertje door een verdwaalde kogel werd gedood. Naar Renato, een verbitterde politieagent. En naar Hiago, een jongen die rondloopt met een afschuwelijk geheim.

Rafels van Ria is het verhaal van de favela's, waar geweld en moord aan de orde van de dag zijn, maar waar je kunt overleven en de wereld versteld kunt doen staan.


Boek: Rafels van Rio
schrijver: Gijs Wanders
Uitgeverij: Lemniscaat

ISBN: 9789047706724

Voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar


f1be32fd76c4dccb1a0d77007f99a961.jpg Van Lorna Minkman kwam binnen: Ik ben bij je

Als hij oorlog was en ik vrede? 
Wat waren we dan samen?

Mijn naam is Sia Heeregrave. Op maandag 6 oktober 2003, enkele weken na mijn zestiende verjaardag, werd ik vermoord. Nadat mijn hart was gestopt met kloppen, sloot ik al mijn gedachten af en wachtte.

Sia Heeregrave leert haar moordenaar kennen in de tweede. Op een dag komt hij als nieuwe leerling de klas binnen. Zijn naam is Darko Krezla en hij is afkomstig uit Bosnië. Samen met zijn vader is hij vanwege de Balkanoorlog naar Nederland gevlucht. Sia is meteen gefascineerd door de jongen met de ondoorgrondelijke, duistere blik in zijn ogen.
Wat gaat er om in zijn hoofd? Wat heeft hij meegemaakt? Steen voor steen breekt ze de muur af die hij on zich heen heeft gebouwd. Aarzelend verteld hij haar de eerste, gruwelijke oorlogsverhalen............ later volgen er veel meer.

Boek: Ik ben bij je
schrijver: Lorna Minkman
Uitgeverij: Clavis

ISBN: 9789044822359

Voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar


6a0c97de75ecaa00b42258fa813f468a.jpgWie heeft ons in Godsnaam geleerd dat Regen slecht weer is?

Iedereen wil gelukkig zijn. Maar veel mensen zijn het niet, of in ieder geval niet helemaal. Stel jezelf eens de vraag: ben ik gelukkig? Er zijn maar twee antwoorden: ja of nee, er zit niks tussen. Zeg je ja, dan is dit boek je op het lijf geschreven. Het gaat over jou, hoe je denkt, kijkt en doet en hoe je omgaat met jezelf, met anderen en met de werled. Een feest van herkenning.

Zeg je nee, of durf je niet volmondig ja te zeggen, dan heb je nog meer reden om dit boek te lezen. Het gaat namelijk ook over jou, hoe je denkt, kijkt en doet. Maar wat veel belangrijker is: hoe je daar verandering in kunt brengen. Vandaag nog.

"Wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is: gaat over alledaagse problemen en situaties. Dit boek helpt je om er op een andere, vaak onverwachte manier naar te kijken, waardoor je er wat gemakkelijker mee om kunt gaan en dingen kunt oplossen die je dwarszitten.

Jan Jaap van Hoeckel praat met je vanuit zijn lange levenservaring en zijn werk als communicatieadviseur, mediator en coack. Zijn gave is dat hij niet schrijft maar inderdaad met je praat. Heldere woorden en zinnen, geen therapeutentaal. Je voelt je direct aangesproken, hij heeft het tegen jou. ZIjn kracht is: hij houdt van mensen, door dik en dun. Als je bij hem aankopt helpt hij. Ook nu, met dit boek.Boek: Wie heeft ons in Godsnaam geleerd dat Regen slecht weer is?
Schrijver: Jan Jaap van Hoeckel
Uitgever: PAMAC

ISBN: 9789490385569


af79750b062aff481b9c385c3c55028d.jpg 
Ja ja gevonden................... bij de tweedehandswinkel en zo blij als een kind:

Vogelman van Mo Hayder Literaire Thriller 

Van deze britse schrijvers zijn verschillende thrillers verschenen: onder andere de Behandeling, Poppenspel, Duivelswerk enz.
Ze werd onderscheiden met de Edgar Allan Poe award voor Beste Roman.

Over Vogelman:

Vijf vrouwen worden ritueel vermoord aangetroffen op een braakliggend terrein in Londen. Onderzoek wijst uit dat de slachtoffers een vreemd en weerzinwekkend detail gemeen hebben. Rechercheur Jack Caffery realiseert zich dat hij op het spoor is van het gevaarlijkste soort misdageriger dat we kennen. Daarom is hij vastbesloten iedere mogelijkheid die de moderne forensische wetenschap biedt, aan te grijpen in zijn jacht op de dader. Maar Jack weet ook dat de tijd beperkt is: de sadistische moordenaar kan elk moment zijn volgende slachtoffer eisen..........

"Hayder schreef de spannende psychologische thriller in lange tijd. En wanneer haar lezers daar eenmaal achter zijn, is het te laat en willen ze slechts één ding: wakker liggen en doorlezen.

Boek: Vogelman
Schrijver: Jo Hayder
Uitgeverij: Luitigh - Sijthoff

ISBN: 9789024560752


 967e365552abd8af255f18f02410d08e.jpgSoms ruil ik ook boeken om. Met een boekhandelaar of een lezer van de thuisbibliotheek. Dat betreft dan altijd dubbele titels en daardoor krijgen we dan andere titels van dezelfde schrijver.
Zo ook dus met dit boek van de hand van Daniële Steel: Een goede vrouw.


In april 1942 verandert het leven van de jonge New Yorkse Annabelle Worthington dramatisch: haar vader en broer komen om bij de ramp met de Titanic. Drie jaar later overlijdt ook haar moeder. Als vervolgens haar huwelijk op de klippen loopt, vertrekt Annabelle midden in oorlogstijd naar Frankrijk. Daar vindt ze, als arts aan het front, haar ware roeping.  Na de oorlog begint Annabelle een nieuw leven in Parijs, als dokter en moeder - het verleden heeft ze achter zich gelaten. Maar dan dwingt een beslissende ontmoeting haar terug te kijken op haar leven. Zal ze de confrontatie met haar verleden aandurven?

Danielle Steel heeft van haar inmiddels 74 romans bijna 600 miljoen exemplaren verkocht in 48 landen. Meer dan 20 van haar boeken zijn verfilmd voor televisie en haar romans staan steenvast in de bestsellerlijst van The New York Times.

Boek: Een goede vrouw
Schrijver: Daniëlle Steel
Uitgeverij: Sijthoff

ISBN: 97890218029232bc11c1ed115b9764f0140ca45d7b5d5.jpg


 Van uitgeverij LS ontvingen wij drie Stephen Kings waaronder deze titel:

Joyland

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbrkenen en een tijdje in Joyland te blijven. 

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.

Joyland is een onvergetelijk verhaal over liefde en verlies, over opgroeien en oud worden, en over diegenen voor wie de dood voortijdig kot. Joyland is Stephen King op zijn best. Het heeft de emotionele impact van meesterwerken zoals "The Green Mile" en "The Shawshank Redemption" en is tegelijk een geweldig mysterie, horrorverhaal en bitterzoet coming-of-age verhaal ineen.

Boek: Joyland
Schrijver: Stephen King
Uitgeverij: Luitigh - Sijthoff

ISBN: 978902101547710c42446173ad25dab3cbcb1cb155bd3.jpgYoung Adult begint hier in het huis (met twee tieners van 16 en 14 jaar) een gewild genre te worden. Daarnaast is er bij de thuisbibliotheek (bij ons op zolder) ook een young adult leesclub.

Tweede steen links:
De stoere, sexy, Charley Davidson is een privedetive met een bijzondere gave: Ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen.

Als Charley en haar beste vriendin Cookie een vermiste vrouw gaan opsporen, blijkt alles ingewikkelder dan het in eerste instantie leek. Ondertussen wordt haar vriendje Reyes geplaagd door demonen die maar één ding willen: contact met Charley.

Lukt het Charley om de vermiste vrouw te vinden en haar geliefden te beschermen tegen het Kwaad?

Daynda Jones won met haar debuut Eerste steen rechts de Golden Heart voor de Beste Paranormale Roman.

"wie op zoek is naar een mix van thriller, chicklit en fantasy zal smullen van de avonturen van Charley"- Crimezone.nl

" De perfecte balans tussen humor en suspence" - Publishers Weekly.

"Veel vaart en ontzetten veel humor" - Magictales. nlBoek: Tweede Steen Links
Schrijver: Darynda Jones
Uitgeverij: Luitingh - Sijthoff

ISBN: 9789021806938We zijn zeer blij met deze boeken. We gaan dus ook lekker elkaar een stukje voorlezen, pannekoeken met spek eten en daarna allemaal heerlijk lezen. Er zijn slechtere manieren om je zondag in te delen niet?

Wie is er aan de beurt om Chucky uit te laten?

Wil je ook een boek lenen, dat kan bij bibliotheek de ruit, kaldenkerkerweg 153, 5915 AB VENLO. We stellen onze "prive" collectie graag ter beschikking voor diegene die ook graag willen lezen.
Heb je een boek wat je de bibliotheek graag zou willen doneren?  stuur een mailtje naar Bellefleur (belinda Augstinus) julsing@live.nl


Reacties op: Nieuwe aanwinsten Thuisbibliotheek