Blogpost: Bellefleur

nieuwe aanwinsten Thuisbibliotheek

8a2984dc91bab3a503f3c1578d4ef7b0.pngPaasweekeinde is nu zo goed als voorbij. Heerlijk was het weer. Veel over boeken gesproken ook, onder het genot van heerlijk eten en drinken. Ook heeft mijn man zijn oude ambacht weer eens opgepakt (na 25 jaar) en heerlijke taartjes en bonbons gemaakt. Al met al een heerlijk weekeinde dus. 

We hebben ook de nodige boeken uitgeleend. Weet niet of het aan het weer lag of het lange weekeinde of aan het lekkers wat hier werd geserveerd  maar er waren toch wel een aantal bezoekers bij bibliotheek de ruit, zo tussen het eieren verven door zeg maar.

We hebben deze week ook weer nieuwe aanwinsten in de bibliotheek. We worden best wel verwend. Niet alleen komen mensen boeken halen om te lezen maar vaak nemen ze ook boeken mee die anderen dan kunnen lenen. Daarnaast hebben we ook weer boeken gewonnen of mogen we met een Leesclub meedoen.

Nieuwe Aanwinsten:

58c34c67193081fc20c2d6664ae7d7c6.jpgfe34b63328d8473abe317e711d5904a6.png
Van de schrijfster van onder andere de IJzerprins hebben wij nu de trilogie Blood of Eden. Drie boeken spanning voor de Young Adult lezer. 

korte inhoud:

Allie doet het onmogelijke: ze sterft om te kunnen overleven.

De zeventienjarige Allie moet zien te overleven in een verwoeste wereld waarin vampiers de macht hebben. Nadat een van haar voedselstrooptochten haar bijna fataal is geworden, laat meestervampier Kanin haar kiezen: sterven of een vampier worden. Ze kiest voor het laatste, en dat brengt weer heel andere problemen met zich mee. Wat het betekent om een vampier te zijn, merkt ze pas echt als ze verliefd wordt op de dappere, loyale - en zéér menselijke - Zeke. Wat zal er gebeuren als hij erachter komt wat ze werkelijk is?

Haar hart mag dan niet meer kloppen, maar dat wil niet zeggen dat het niet gebroken kan worden...

Boek: Onsterfelijk (deel 1 serie Blood of Eden)
Schrijfster: Julie Kagawa
Uitgeverij: Harlequin Young Adult
ISBN: 9789034754516
b8f582c0c507e3e08e8f7db241e5cbd3.jpgLeesclub boek:

Wat zou jij doen als je ontdekte dat alles waar je ooit in geloofde niet waar was? Wat als alles mogelijk was. zelfs het onmogelijke?


De schrijver David Baldacci is bekend van veel thrillers. Ze zijn al zelfs televisieseries geworden. Nu heeft hij een ander soort boek geschreven. 

Vega Jane woont in een armoedig dorp, omringd door een moeras. Wie het moeras ingaat, kan dat niet navertellen.
Maar dan verdwijnt een goede vriend in het moeras.
Hij heeft een kaart voor Vega achtergelaten van een andere wereld een wereld vol onbekende wezens.
Een wereld waarin Vega misschien een ander leven wacht, een beter leven dan dat van een Finisher in de Fabriek.
Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid - over de wereld waarin ze leeft, haar familie en over zichzelf.

Boek: The Finisher
Schrijver: David Baldacci
Uitgeverij: Leopold

ISBN: 9789025867805

710ef7cf75d683d95f764894e4be5db9.jpgGewoon weg verdwenen van Greet Beukenkamp is een boek voor kinderen vanaf 10 jaar

Korte inhoud:

De herfstvakantie is begonnen. Als Marnix de school uit komt, ziet hij de auto van zijn vader langs de stoep staan. Zijn zusje en broertje zitten op de achterbank en roepen vrolijk dat ze op vakantie gaan. Marnix heeft er helemaal geen zin in. Pap is de laatste tijd namelijk behoorlijk chagrijnig en gisteravond maakte hij weer ruzie met mam.
Als even later blijkt dat zijn moeder niet meegaat, wordt hij ongerust. Wat is er aan de hand? Weet zijn moeder wel dat ze zonder haar op vakantie gaan? Hij neemt zich voor haar te bellen zodra ze op een camping zijn. Maar ze gaan helemaal niet naar een camping, zijn vader wil liever op een open plek in een bos kamperen. Als blijkt dat zijn vader dan ook nog van alles en nog wat vergeten is, wordt Marnix helemaal achterdochtig.
De volgende ochtend wordt Marnix wakker als hij de auto hoort starten. Zijn vader zit achter het stuur. Hij zegt dat hij het goed wil maken en gaat verse broodjes kopen en wat andere spullen die hij vergeten is. Hij belooft over een uurtje terug te zijn. Alleen duurt dat uurtje wel heel erg lang...

Boek: gewoonweg verdwenen
Schrijver: Greet Beukenkamp
Uitgeverij: Compaan Uitgevers

ISBN: 9789490374600
8caf1c8640b7aee29115cbc09d0a1386.gif
Op het moment worden er veel boeken over de tweede wereld oorlog geschreven. Of misschien worden ze wel veel gelezen. In ieder geval kregen we dit boek ook geschonken: 

Door de ogen van een Kind van Stella Muller-Madej

Korte Inhoud:


Hoe de kleine Stelle het vernietigingskamp overleefde
Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was de joodse Stella negen jaar oud. Na het getto en het concentratiekamp kwam zij met haar familie in het beruchte Auschwitz-Birkenau terecht. Daar, zo wisten de gevangenen, wachtte hen de dood. Maar Oskar Schindler, de Duitse industrieel in het NSDAP-uniform, zette Stella's naam op de lijst van dwangarbeiders voor zijn fabriek en redde haar en haar familie van een wisse dood in de gaskamers.

Boek: Door de ogen van een kind
Schrijfster: Stella Muller- Madej
Uitgeverij: Uitgeverij de Geus

ISBN: 9789052262444

63a45866138d70af91fc28fafa2f36c8.jpgEen van de boeken die wij van Helen Vreeswijk mochten ontvangen is Stalker. Nu schrijft Helen vanuit haar oogpunt van haar werk als rechercheur. Hier worden haar boeken graag gelezen. Gelukkig hebben we het nooit meegemaakt en hopen we het ook nooit mee te maken. Het boek is al ijzingwekkend genoeg...... "Die angst kan jij niet begrijpen, die moet je gevoeld hebben."

Korte inhoud:

Leonie ziet er leuk uit, ze heeft een vaste vriend. Haar leven loopt op rolletjes, tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Aanvankelijk denkt ze dat het een dwaze grap is van enkele vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en gaat steeds verder.
Hij maakt haar leven tot een hel.


Boek: Stalker
Schrijfster: Helen Vreeswijk
Uitgeverij: Manteau Jeugd
ISBN: 9789022319321

Nog een Young Adult: Hitte

Korte Inhoud:

50d4fd529e517f52d6439235d8f55359.jpgOnder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturige gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij dreigt te komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

Ja en wat doe je dan? Trek je aan, stoot je af? Wil je het te weten komen?
Bij Thuisbibliotheek de ruit kun je hem gratis lenen.

Boek: Hitte
Schrijfster: Lis Lucassen
Uitgeverij: Storm Publishers

ISBN: 9789492098061


Het Thule Insident van Frank van Zwol. Een spannend boek waar ik heel graag in zou duiken. Nu moet ik even wachten want een lezer was mij voor maar zodra hij terug is wil ik hem graag lezen.

In 1968 crasht een Amerikaanse B-52 bommenwerper met kernwapens aan boord nabij de luchtmachtbasis Thule op Groenland. Het vliegtuig wordt uit elkaar gescheurd en de nucleaire lading veroorzaakt een enorme mileuramp. Een van de vier waterstofbommen is nog altijd spoorloos en omgeven met militair gehem en bron van speculaties.

In 2006 lanceert Al Gor zijn verontrustende boodschap over klimaatverandering, smeltend poolijs van enorme zeespiegelstijging. Een rampsenario driegt zich de komende decennia te voltrekken. Onbedoeld brengt hij hiermee een stroom mondiaal klimaattoerisme op gang. Journaliste Heide Ditrich en mileuactivist Nico Holman melden zich aan bij een internationale expeditie over de Groenlandse ijskap.

De expeditie van de Deense gids Lars Olsen nadert het verlaten radarstation DYE-2 Met behulp van Heike wordt duidelijk dat de geberutenissen uit 1968 geen voltooid verleden tijd zijn De radioactieve straling vreet aan ooggetuigen van de chrash en de verdwenen kernbom houdt de wereld tot vandaag in een wurggreep. Het door Al Gore voorspelde scenario zal zich niet in decennia voltrekken, maar in enkele dagen...............

Beroepsavonturier Frank van Zwol trok zelf op ski's over de Groenlandse ijskap. In Het Thule-incident heeft hij zijn eigen ervaringen, historische feiten en fictie verweven tot een realistische en huiveringwekkende eco-thriller. 

Je kunt veldstudies lezen, praten met wetenschappers en je over grafieken buiten, maar iets met eigen ogen zien zegt toch het meest.

Zin om te lezen: Kom naar Thuisbibliotheek de ruit, kaldenkerkerweg 153, 5915 AB VENLO. Geopend maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Geen uitleentermijn of leenvergoeding.

Heb je boeken die je wilt doneren aan de thuisbibliotheek? Mail naar Belinda Augustinus email: julsing@live.nlc0bc3a2ab86edb96bc7fea7cac2900c0.jpg

Reacties op: nieuwe aanwinsten Thuisbibliotheek

Gesponsorde boeken