Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Nieuwe, smeuïge teaser uit ‘Stilte Graag!’: ‘Van droom tot nachtmerrie’

Hoewel ik nijver werk aan mijn dit najaar te verschijnen fantasyroman, is het nu tijd mijn eerdere belofte in te lossen en eindelijk recht te doen aan mijn debuut, de verhalenbundel ‘Stilte Graag!’ Deze bundel is een verzameling van 14 korte verhalen op het snijvlak van feiten en fictie met als overkoepelend thema “gewone mensen in ongewone situaties”. De komende weken publiceer ik elke week een mooie teaser uit ‘Stilte Graag!’ op Hebban en Facebook. Gegrepen na het lezen van een teaser? ‘Stilte Graag!’ is te bestellen via Bol.comBruna.nlboekenbestellen.nl., of via je plaatselijke boekhandel. Ook te leen bij de betere openbare bibliotheek.

Vandaag teaser nummer twee, een uitsnede uit het verhaal ‘Van droom tot nachtmerrie’, een opwindende vertelling vol drama, vaart en zeggingskracht:

“Het leek allemaal best goed te gaan, tot een man zijn intrede deed in mijn leven. En wat voor man. Niet zomaar een man, maar een Man. Hij had een killer smile, volle lippen, een strak lijf dat was verpakt in een even strak maatpak, liep over van charme, kracht en zelfvertrouwen en heette Joe. Joe was het toonbeeld van de mannelijke, geslaagde man die moeiteloos zijn weg vond in het leven. Ik vond hem meteen meer dan aantrekkelijk. Ik wilde hem hebben, moest hem hebben. Geen twijfel over mogelijk. Oh ja, en Joe was mijn nieuwe baas. Hij zette alles op zijn kop, te beginnen bij mij.  
Al snel merkte ik dat Joe ook gevoelens voor mij koesterde. Er was iets tussen ons. Een onuitgesproken, stiekeme spanning. Een met wellust geladen atmosfeer. Een nauwelijks verholen elektriciteit. Er gebeurde niets lichamelijks of onbetamelijks tussen ons en we deden ook ons uiterste best in het openbaar vooral niets te laten merken, maar als het even kon, tijdens die schaarse, gestolen momenten dat we even alleen waren, konden we de knipoogjes, glimlachjes en grapjes niet onderdrukken. Naar dat soort momenten leefde ik toe en ze gaven me ook het gevoel dat ik leefde. Echt leefde, volledig leefde, intens leefde. Bij Joe was ik niet burgertrutje Tessa met een ingeslapen, doorsnee echtgenoot, maar een vrouw van de wereld die werd begeerd en versierd door een knappe, succesvolle man. Het leek wel een reclame of een romantische film. Dit was hoe het hoorde te zijn.  
Het was na een bedrijfsuitje dat de vonk echt oversprong. Na het diner belandden we met een hele groep collega’s ergens op een terras. De tijd verstreek en de alcohol vloeide rijkelijk. Ondanks mijn zwangerschap dronk ik ook twee glaasjes rosé. Ik kon gewoon niet achterblijven bij Joe die zichtbaar zat te genieten van zijn speciaalbiertjes. Ik moest gewoon meedoen om te laten zien dat ik beslist geen tuthola was die uitblonk in benepenheid, maar juist een wereldmeid die hem meer dan waard was en zijn niveau en levensstijl moeiteloos kon bijbenen. Bovendien konden twee glazen alcohol geen kwaad voor het ongeboren kind, zo had ik ergens gelezen. Ik pimpelde dus vrolijk mee en voelde me een beetje tipsy worden.
Het werd later en later en voor we het goed en wel doorhadden zaten we nog maar met zijn tweeën aan een tafeltje. Blijkbaar gaf de alcohol hem moed want opeens flapte Joe er uit dat hij me vanaf het begin al heel erg leuk vond en zelfs verliefd op me was. Ik werd rood en begon te giechelen en te kirren als een bakvis. Joe vroeg me of ik ook een beetje verliefd was op hem en ik zuchtte dat dit het geval was. Daarop zei hij dat hij me graag beter wilde leren kennen. Nou, dat wil ik ook wel! Om een lang verhaal kort te maken: die avond sloten we hevig zoenend en wriemelend af op het toilet van de kroeg. Het was ongemakkelijk en onhandig, maar ongewoon opwindend. Het was ook buitengewoon ongepast en zelfs ontrouw van me, maar daaraan dacht niet ik. Mijn echtgenoot Dion en zoontje Miro waren geen moment in mijn gedachten. Ik leefde vol overgave alleen in het hier en nu. Alles wat telde was Joe, mijn droomman.
Zo begon onze geheime affaire. Iedere gelegenheid om samen te zijn en seks te hebben, grepen we aan. Sterker nog, we begonnen onze eigen gelegenheden te creëren. Ik heb nog nooit zo vaak overgewerkt als tijdens mijn overspel met Joe. Het was slecht van me, ik weet het, maar ik kon geen weerstand bieden. Wilde ook geen weerstand bieden. Joe bood me het bestaan waarvan ik zolang had gedroomd maar nooit had gedacht dat ik het ooit zou krijgen. Hij nam me uiteten in exclusieve restaurants, reed me rond in zijn cabrio, flaneerde met me op de boulevard, kleedde me in couture, waagde een gokje met me in het casino en verwende me tot diep in de nacht in chique suites van allerlei vijfsterrenhotels. Ik genoot met volle teugen, zoog elke ervaring in me op. Eindelijk, eindelijk leefde ik de droom. Dit was hoe het moest zijn! Dit was waarop ik recht had.      
Mijn leven werd alleen maar mooier en mooier. Joe en ik bleken hetzelfde gevoel voor humor te delen en samen ook erg goede, diepe gesprekken te kunnen voeren. Toen hij bekende dat hij zwangere vrouwen erg mooi en sexy vond, kon hij bij mij helemaal niet meer stuk. Dion hield ontzettend veel van me, maar vond mij met mijn beginnende zwangerschapsbuik niet echt spannend. Integendeel, zwangere vrouwen vond hij eerder moederlijk, dan mooi. Zwangere vrouwen waren voor hem ook een soort aseksuele wezens. Om die reden vond hij het niet echt prettig seks met me te hebben. Daar kwam nog bij dat hij elke keer dat we dan toch intiem waren, bang was ons ongeboren kind te beschadigen. Joe daarentegen kon geen genoeg krijgen van mij en mijn steeds boller wordende buikje. Hij genoot van mijn zwangerschap. Ja, die weken samen met Joe was ik volmaakt gelukkig. Joe schonk me passie in mijn privé-leven en beloofde me een promotie op het werk. 
Toch ging het mis. Heel erg mis. Het begon met jeuk aan mijn vagina, gevolgd door een branderig, wat schrijnend gevoel bij het plassen. Toen ik last kreeg van stinkende, geel-groene afscheiding kreeg ik een bang vermoeden. Een heimelijk bezoekje aan mijn huisarts bevestigde wat ik eigenlijk al vermoedde: ik had een soa opgelopen. Aangezien ik met Dion al tijden niet meer het bed had gedeeld en er verder geen andere mannen waren geweest, moest het wel van Joe zijn. Het kon niet anders dan dat Joe me had besmet met een gore geslachtsziekte. Hoe legde ik dit in hemelsnaam uit aan Dion? Hoe legde ik hem uit dat ik willens en wetens intiem was geweest met mijn baas? Dat ik achter zijn rug om wekenlang met een ander op mijn rug lag? En dat ik van die ander iets heel smerigs had opgelopen.”Lees verder op mijn site

Reacties op: Nieuwe, smeuïge teaser uit ‘Stilte Graag!’: ‘Van droom tot nachtmerrie’

Gesponsorde boeken