Hilde Vandermeeren Auteur

Blogpost: Hilde Vandermeeren

Nominatie longlist Gouden Strop

Vorige week belde mijn uitgever met heel leuk nieuws: 'Stille grond' staat op de longlist Gouden Strop 2016, samen met negen andere titels. Wat betekent zo'n nieuws nu voor een auteur? Dat zal wellicht bij iedereen anders zijn. Bij mij bijvoorbeeld was het een goede reden om de Veuve Cliquot open te trekken die mijn jongste dochter met kerst had gegeven 'voor speciale gelegenheden'. Op dit moment weet ik nog niet of ik de shortlist haal (die wordt op 9 mei bekendgemaakt), maar een nominatie op een longlist van de Gouden Strop, is ook al een mooie erkenning. Het is een schouderklopje dat vertelt: 'Doe maar verder'. Ik zal dat proberen te onthouden als ik weer eens in een schrijfdip zit. Realistisch gezien betekent een nominatie niet automatisch dat mensen zich in drommen naar de boekhandel haasten om je boek aan te schaffen, maar het is wel goed voor de uitbouw van je naamsbekendheid. En daar ben ik al ruim drie jaar (als thrillerauteur) hard voor aan het werken. Doorstoten naar de shortlist zou een nog meer bemoedigender schouderklopje opleveren en van wat eventueel daarna kan gebeuren, kan ik voorlopig alleen maar dromen. Voor welke auteur die droom ook werkelijkheid wordt, zal op 2 juni blijken! Ik vind het alvast heel spannend en voel me een beetje een personage in een pageturner. Als er goed nieuws komt, zal ik dat natuurlijk met jullie delen. Tijdens de afgelopen jaren, waarin ik soms moest doorzetten om verder te schrijven, hebben mijn enthousiaste lezers heel veel voor mij betekend.
b38d1b53eee28bf7f9eede9d90efbd31.jpg

Reacties op: Nominatie longlist Gouden Strop

Gesponsorde boeken