Minca (My Winged Books) Hebban Recensent

Blogpost: Minca (My Winged Books)

Obsidian

Hee beste lezers!

Ja, natuurlijk (natuurlijk!!!) moest ik dit boek ook in het Nederlands lezen. Aangezien ik alle tot nu toe vertaalde boeken van Jennifer L. Armentrout heb gelezen en in mijn kast heb staan (mede dankzij uitgeverij Zomer & Keuning) wist ik dat ik dit boek ook gewoon moest hebben. Hoewel ik de Engelse uitgave al had gelezen, was ik heel benieuwd naar de vertaling. Het is namelijk al ruim twee jaar geleden dat ik de Lux serie las. En zeg nou zelf, de cover van de Nederlandse uitgave is echt prachtig! Ik was echt een geluksvogel toen ik Jennifer mocht ontmoeten op een enorm tof event dat door uitgeverij Zomer & Keuning was georganiseerd. Dat heeft er alleen maar meer voor gezorgd dat ik al Jennifers boeken wil lezen en verzamelen. Een ander pluspunt: ze hebben de Engelse titels behouden!

Titel: Obsidian
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Gelezen van 27 mei tot en met 29 mei
Soundtrack:https://www.youtube.com/watch?v=D4JnrExUdIg


obsidian-1.jpg?w=300&h=300

Voor degenen die de Engelse boeken of de Nederlandse vertaling van het eerste deel nog niet hebben gelezen. Het verhaal gaat over Katy die pas is verhuisd met haar moeder naar een klein dorpje waar iedereen elkaar kent. Katy houdt van boeken, bloggen en dus lezen. maar haar moeder stimuleert haar om in contact te komen en blijven met hun buren waar een jongen en een meisje van haar leeftijd wonen. De eerste ontmoeting tussen Katy en Daemon verloopt alles behalve prima. Ze lijken vanaf het eerste moment een hekel aan elkaar te hebben en Daemon weet precies wat hij moet zeggen om Katy op stang te jagen. Dee, zijn zus daarentegen, is ongelofelijk aardig. Er ontstaat gelijk een klik tussen de twee en ze trekken regelmatig samen op. Maar dat betekent dat ze Daemon ook vaker tegen komt, en ze merkt dat hij haar liever niet in zijn buurt heeft, of in de buurt van zijn zus. Een aantal vreemde gebeurtenissen volgen elkaar op en ineens is Katy niet meer zeker van wat ze kent en wat ze geloofd. Daemon en Dee zijn niet wie ze zeggen dat ze zijn.

Jaaa! Ik was zo blij met de Nederlandse vertaling. Zoals ik hierboven al zei, de cover is echt prachtig. Omdat ik de verhaallijn ongeveer nog wel kende, zaten er geen grote verrassingen meer in het verhaal. Maar… dat zorgde er niet voor dat ik er minder van genoot. Sommige boeken verdienen het om herlezen te worden, en dit is er een van. Vanaf het eerste hoofdstuk werd ik weer meegezogen in Katy’s verhaal. De schrijfstijl van Jennifer is, net als in de andere boeken, enorm fijn. Het leest heerlijk weg en ik persoonlijk kan me nergens aan storen. Het is precies zoals ik gewend ben van haar. En dat betekent dat de vertalers en de uitgeverij weer uitstekend werk hebben geleverd. Ik ben echt, oprecht fan van Zomer & Keuning.Wat het verhaal zelf betreft, sommige lezers vinden het (te) veel weg hebben van de Twilight Saga. Ik had hier geen last van. Zelf toen ik de Lux serie voor het eerst las, had ik geen moment of passage het gevoel dat het op Twilight leek. Die hele Twilight Saga is me nooit te binnen geschoten. Voordat ik in de Nederlandse versie begon, had ik deze opmerking bij meerdere lezers voorbij zien komen. Ik hoopte dat het mijn pret tijdens het lezen niet zou bederven. Gelukkig heeft het dat niet gedaan. Ik kan elk boek best wel ‘objectief’ lezen, zonder me te laten beïnvloeden door wat anderen zeggen.

Het verhaal loopt lekker snel door. De ontmoeting tussen Katy en de familie Black vindt al snel plaats en vanaf dat moment keek ik steeds uit naar een nieuw moment van contact tussen Katy en Daemon. Ik hield ervan hoe Katy zo negatief maar toch ook wel positief over hem kon denken. En ik hield ervan hoe Daemon haar benaderd. Als een soort alfa mannetje, maar Katy laat zich daardoor niet zo snel beïnvloeden. Althans, dat dacht ik. Want ze heeft het toch wel snel te pakken van Daemon.

Lees de rest van mijn recensie op mijn blog


Lees verder op mijn site

Reacties op: Obsidian

Gesponsorde boeken