Blogpost: Andre Schouten

Oeps, dit jaar eindelijk uitverkozen voor de kernjury van de NS Publieksprijs 2015

Oeps, ik ben dit jaar eindelijk gekozen voor de kernjury van de NS Publieksprijs 2015.
Nog meer lezen dus dit jaar......

NS Publieksprijs

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode loopt van 21 oktober t/m 18 november 2015. Het winnende boek wordt op woensdagavond 18 november 2015 bekendgemaakt.

Een comité van boekverkopers en bibliothecarissen kiest uit een groslijst van de meest populaire boeken van het afgelopen jaar zes boeken: de zes nominaties. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze. Voorwaarde voor een boek naar vrije keuze is dat het boek oorspronkelijk Nederlandstalig dient te zijn, niet eerder genomineerd is geweest en in het genre fictie of factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) valt.

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd mits de titel ook voorkomt in de einduitslag van de Kernjury.

De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een NS-Business Card OV-Vrij 2e klas + €500 tegoed t.b.v. Greenwheels huurauto, taxi boeken, OV-fiets en auto/fiets parkeren (totale waarde € 5000). Het boek ontvang de titel Boek van het Jaar 2015.

In 2014 won Kieft van Michel van Egmond de NS Publieksprijs. 88.414 mensen - naast een Kernjury van 275 leden - brachten hun stem uit.

Winnaars in het verleden waren o.a. Gijp van Michel van Egmond, Déjà vu van Esther Verhoef, Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt, Het diner van Herman Koch, De overgave van Arthur Japin, Het zijn net mensen van Joris Luyendijk, Komt een vrouw bij de dokter van Kluun, Heren van de thee van Hella S. Haasse, De eeuw van mijn vader van Geert Mak en Tonio van A.F.Th van der Heijden.

Reacties op: Oeps, dit jaar eindelijk uitverkozen voor de kernjury van de NS Publieksprijs 2015

Gesponsorde boeken