Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Freek van Apeldoorn Auteur

Blogpost: Freek van Apeldoorn

Onderuit in bibliotheek

Onderuit, de tweede roman van Freek van Apeldoorn, is sinds kort beschikbaar in veel Nederlandse (en enkele Vlaamse) bibliotheken. Totaal zjn er bijna honderd exemplaren aangeschaft.

NBD Biblion (J.J. Wolrich) publiceerde de volgende recensie:

Jessie is een kunstenares die stopt met schilderen na een rampzalig ongeluk van haar minnaar in de bergen. Gaandeweg het verhaal raakt ze verstrikt in haar eigen rol bij het ongeluk en bij verdenkingen en achterdocht van mensen die ze 'plotseling' ontmoet. Ze raakt er tijdens een reis naar India steeds meer van overtuigd dat ze bedreigd wordt. Daarnaast speelt de slechte relatie met haar moeder in haar jeugd een rol en de band met haar vader, die plotseling komt te overlijden. Haar broer vertelt na het overlijden van hun vader, dat hij al jaren lang, sinds hun kinderjaren, een relatie heeft gehad met zijn huidige vriendin. Het verhaal moet wat op gang komen, maar de worsteling van Jessie wordt gaandeweg steeds duidelijker. Je raakt als lezer steeds meer betrokken bij het verhaal en de emoties van Jessie. De roman is chronologisch geschreven, met een aantal terugblikken naar het ongeluk en naar periodes van vroeger. Geschreven in een prettige stijl en heldere taal. De auteur schreef eerder 'De verdwijning van Maria'.


Lees verder op mijn site

Reacties op: Onderuit in bibliotheek