Erik Le Romancier Auteur

Blogpost: Erik Le Romancier

Ontgroepen op Facebook?

Ontgroepen... ik weet niet of deze term daadwerkelijk bestaat, en het is zonder meer een lelijk woord, maar het is wel precies wat ik ga doen. Ontgroepen, dus. Op Facebook. Als in: snoeien in het aantal groepen waarvan ik lid ben. Vorige week gaf ik al aan dat ik regelmatig knettergek, en vaak ook chargrijnig en/of verdrietig, word van Facebook en er daarom ook liever niet al te vaak en al te lang ben. Nu denk ik een belangrijke oorzaak daarvan te hebben gevonden, namelijk het grote aantal groepen waarvan ik op FB lid ben. Meer dan 15! Inderdaad! Dat zijn dus meer dan een dozijn clubjes en kliekjes die vanuit allerlei richtingen en personen constant signalen en prikkels op mij afvuren. Sommige prettig, het merendeel tijd-, plezier- en energierovend gereaguur. Geen wonder dat ik zo intens kan leeglopen op Facebook!

Maar dat ga ik dus anders doen. Kwaliteit boven kwantiteit en dat houdt in dat ik radicaal ga snoeien in de groepen waarvan ik lid ben. Een behapbaar aantal groepen dat constructieve input levert, daar wil ik naar toe. Zeg maar dag tegen alle haters en reaguurders. Geen zin meer in, dus: tot ziens.

Volgende keer horen jullie hoe dit is afgelopen. Is het me dan gelukt en wat heeft het mij gebracht? Stay tuned, beste leeskeesjes!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Ontgroepen op Facebook?

Liefde, lust en andere ongemakken - Erik Le Romancier Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken