Blogpost: koploper2

Ontroerd door de vele positieve recensies over Gordel van geweld

Gordel van geweld geschreven door Art de Vos ligt nu ruim een maand in de boekwinkel. Zelf vind ik het een geweldig boek. Een echte aanrader!  

Inmiddels zijn er meerdere recensies verschenen over het boek die mijn mening delen. Zoals Wijnand de Gelder van TracesOfwar.nl. Hij schrijft: 
“In dit boek blijkt duidelijk dat iedere kwestie meerdere kanten heeft en niets zwart wit is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de tijd van de politionele acties en de losmaking van Nederland en de komst van de Molukkers naar Nederland. Dit alles wordt eerlijk, rauw en confronterend geschreven. Eerlijk omdat het dagelijkse leven van toen met de politieke verstandhoudingen van toen onomwonden worden behandeld, eerlijk omdat menselijke emoties een belangrijke rol spelen en je jezelf daardoor goed kan identificeren met de hoofdpersonen”. 

Hij sluit zijn recensie af met:  "Gordel van geweld" is tijdens het lezen moeilijk weg te leggen. De uitstekend geschreven familiekroniek geeft veel inzicht in de politieke verhoudingen en koloniale ideeën en idealen van toen. De kwestie rond de Molukse KNIL-soldaten wordt begrijpelijk uitgelegd. De lezer leert de (na)dagen van het koloniale Nederlands-Indië vanuit meerdere invalshoeken te bekijken en wordt daarmee geholpen om een beter gemotiveerde en onderbouwde mening hierover te vormen. 

Ook Dr. Harry Poeze schrijft over Gordel van geweld: “In de overvloed aan Indische oorlogsverhalen behoort deze goed leesbare kroniek tot de betere en toont hoe uitzonderlijke gebeurtenissen op wereldschaal een gewoon Indisch gezin kunnen ontwortelen. Met zwart-witfoto's en een verklarende woordenlijst. (Bron: Bol.com) 

Het is fijn om zoveel positieve reacties te lezen. Ben benieuwd wat jullie van het boek vinden!


Lees verder op mijn site

Reacties op: Ontroerd door de vele positieve recensies over Gordel van geweld

Gesponsorde boeken