Arjan Mulder Auteur

Blogpost: Arjan Mulder

Op de radio met je boek. Wie wil dat niet?!

15-06-2019 door Arjan Mulder 2 reacties
Een radio-interview over mijn nieuwste boek. Het overkwam mij. En wees eerlijk: wie wil dat nou niet? Via een berichtje op mijn persoonlijke website kreeg ik een verzoek om mijn boek met de intrigerende titel 'Als Boeddha Darwin kende' te komen toelichten. Ik kreeg een kwartier (!) de tijd. Oeps... Wat een kans voor een schrijver. Ik voelde een lichte tot zware euforie opkomen en zei JA!

Het bleek dat de lokale radio een bericht had opgepikt. Kort daarvoor gaf ik een presentatie over mijn boek, en de organisator daarvan was zo vriendelijk geweest om er via social media ruchtbaarheid aan te geven. Ok, niet de landelijk radio, geen CNN, ook niet De Wereld Draait Door, maar WHO CARES? Wie weet komt dat ook nog.

Want geef maar toe: de titel van het boek ís ook intrigerend. Het boek is een mix van reizen en filosofie. De radio-inerviewer bleek vooral het reisaspect te hebben opgepikt. Maar hé, 15 minuten om het toe te lichten? Dat is genoeg om bijna het hele boek voor te lezen :-) Nou ja, figuurlijk. Ik wil maar zeggen: ik kon heel wat kwijt in dat interview.

Ik weet niet hoeveel mensen het interview op zaterdagochtend om 11:00 uur uiteindelijk hebben gehoord. Maar voor mij was het vooral belangrijk om de opname te hebben! Het was een spontaan gesprek, onvoorbereid, en het lukte me om de essentie van het boek goed neer te zetten. Ik heb er vervolgens een filmpje van gemaakt: de belangrijkste 9 minuten gemonteerd onder een intrigerende studio-foto. Op die manier kon ik het interview op een aantrekkelijke manier verspreiden via LinkedIn, Faceboek en hier op Hebban.

Ik ben wel gewend om te spreken en tegelijk te denken en te ordenen. Dus ik genoot van het interview. Ik had bij de lancering van het boek nooit aan gedacht, aan deze mogelijkheid. Maar de volgende keer stap ik zelf naar radio. En: ieder nadeel heeft zijn voordeel - de lokale radio heeft geen groot bereik, maar wel alle tijd. Waar zo'n interview meestal hooguit 4 minuten duurt, kreeg ik bijna een kwartier. En het was geen moment saai.

Link naar het interview: https://youtu.be/Q_QZFpKN2G0Lees verder op mijn site

Reacties op: Op de radio met je boek. Wie wil dat niet?!

Als Boeddha Darwin kende - Arjan Mulder Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken