Esther Auteur

Blogpost: Esther

Op naar winterse taferelen

Terwijl de klok nog maar amper teruggezet is naar de wintertijd in ons koude Nederland is de temperatuur daarna wel omgeslagen. Af en toe voel ik mij heel koud mij afvragend of dat nu werkelijk zo radicaal moest? Oke toegegeven, ik ben gewoon een koukleum. Ik hou veel meer van de hemels blauwe luchten, de stralende zon en een strandlaken om op te lezen. Maar het is nu toch echt wel voorbij dat heerlijke seizoen van het jaar. Uitgezonderd hier en daar nog een mooie dag. O jawel, die zijn er echt nog wel. Het is niet allemaal kommer en kwel.

Als fervent lezer moet ik ook eerlijk zeggen, ik lees het hele jaar. Voor het lezen maakt het niet uit in welk seizoen we ons bevinden. Ach en hoe heerlijk is het om, de kachel aan te zetten, dikke geitenwollensokken ( ja ik ben een geitenwollensokkentype:) )aan te trekken en onder een dekentje op de bank te landen met slechts in je hand een heerlijk nog dampende kop chocolademelk uiteraard voorzien van een dot slagroom, en in mijn andere hand een geweldig boek. 

Ik heb deze week behoorlijk wat boeken gelezen. Ik las een boek waarvan de presentatie nog moet komen op sneakpreview via Scholten Uitgeverij, maar ook al bestaande boeken. En omdat ik echt niet alleen maar christelijke boeken lees sta ik ook regelmatig in de stad om de plaatselijke boekhandel leeg te kopen. En dat is altijd een beleving. Ik beloof mezelf trouw dat ik deze week 1 boek mag kopen en dan ga ik naar binnen. De boekhandelaar groet mij stralend, immers we kennen elkaar nu wel een beetje en dan begin ik aan mijn strooptocht. Maar het wankelen van mijn mezelf opgelegde belofte begint al spoedig. Ik zie niet 1, maar wel 4 hele gave titels en evenzo mooie omslagen die mij wel aanspreken. En hoe langer ik mij in de boekwinkel begeef hoe meer titels ik zie. Jeetje.. keuzestress... Mijn wangen worden warm, omslagen worden gelezen, auteurs opgezocht, vorige titels bekeken en zo verstrijkt mijn tijd. De boekhandelaar, een erg vriendelijke man voorziet mij dan soms in mijn keuzestress van een dampende bak koffie die mij erg goed doet maar die de tijd dat ik er verblijf ook wel langer maakt en daardoor het assortiment van te kiezen boeken alleen maar meer uitbreidt. 


Hmmm, hoe ga ik dit nu oplossen? De bibliotheek in onze plaats heeft lang niet altijd alle titels voorradig en mijn budget geeft aan dat ik echt maar 1! boek mag meenemen. Ik denk er even over na en besluit om "De P.S i love you club" te kiezen van Cecilia Ahern en de rest ( in ieder geval "De Droomgever" van Jojo Moyes en "De meeste mensen deugen" ) op mijn bucketlist te zetten.Als ik thuis ben voel ik mijn hart al bonzen. Ja,ik wil graag lezen, het boek verslinden. Maar wat ik ook wil is meer weten over de rest van de boeken die ik niet kon kiezen.

Dus besluit ik, en dat is heel slim van mij, althans dat denk ik op dat moment nog, om even op Hebban te kijken. Hoeraaa mijn uitgekozen titels worden besproken. Maar wat ik niet kon voorzien is dat er op Hebban nog meer geweldige titels voorbij komen. Zo vindt ik ieder geval "Alles is nu" een aansprekend boek maar "Meer dan ooit" ook.

O jee...wat nu? Tja er zit maar een ding op, toch een uitgebreide bucketlist bijhouden, mij zoveel mogelijk opgeven voor de Hebban Leesclubs en hopen dat de titels zich achter de deurtjes van de Hebban Adventskalender bevinden terwijl ik intussen probeer elke week een ander boek te gaan uitzoeken.Intussen hopend op stevige winterse (tijd om te lezen) taferelen.

Dus, op naar winterse taferelen it is, en ach als het dan toch zo winters moet zijn dan kook ik er maar een heuse pot stamppot andijvie bij. I love my reading life!Veel leesplezier allemaal!


                                                                                                                                                                                                    
Reacties op: Op naar winterse taferelen

Gesponsorde boeken