Annerieke de Vries Auteur

Blogpost: Annerieke de Vries

Op weg naar een geboorte

Ik de slaap niet goed vatten. Als de klok op 4.30 uur staat, sluip ik het bed uit en ga ik naar beneden. Gelukkig hebben we een teckel met een gigantisch ochtendhumeur, ik kan rustig mijn gang gaan om de laatste punten op de i van mijn manuscript te zetten. Ik heb het BoekenGilde, de drukkerij die auteurs helpt bij het uitgeven van hun boek, beloofd dat vandaag het manuscript in PDF wordt aangeleverd om een proefdruk te maken. Het lijkt een kleine stap om het werk waar ik het afgelopen halfjaar zo intensief mee bezig ben geweest in PDF op te slaan, maar zo voelt het niet. In PDF kan niets meer gewijzigd worden.Augustus, mijn moeder zou in deze maand 84 jaar zijn geworden. Ik weet nog zo goed dat ze mij kort voor haar overlijden zei: ‘Je gaat wel door met het schrijven, hè? Dat boek moet er komen!’ Het is gelukt. Op 10 september komt niet mijn eerste, maar mijn derde boek uit: ‘Ondersteboven’.Terug naar de computer aan de eettafel met het zachte snurken van teckel en het harde van mijn lief als achtergrondgeluiden. De omslag moet nog worden aangepast. Caroline (de Bes), de initiatiefnemer van ‘Ondersteboven’ heeft Jakob Wielink gevraagd de roman te lezen en een quote voor de achterflap te schrijven. Gisterenavond is zijn bericht binnengekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat mijn vinger een behoorlijke tijd boven het bericht heeft gehangen voor ik het durfde te openen. Het is altijd een spannend moment wanneer je je manuscript opstuurt, maar dít kindje heeft een grote opdracht. Het moet een bijdrage gaan leveren aan het mooie werk dat Astrid (van Vugt) verricht met haar Rogier Hulst Foundation. Uiteindelijk maakte ik op het bericht van Jakob open. Het bloed steeg via mijn hals naar mijn wangen toen ik zijn woorden las. Ach, weet je wat, ik deel het vast met je:‘Is dit dan de grootste paradox én oefening van ons leven: dat hoe meer we durven bewegen naar wat dood is, hoe meer de vreugde een kans krijgt? Lees het maar, in dit zo liefdevolle boek!’  Jakob van Wielink, rouwcounselor en leiderschapscoach bij De School voor Transitie.

Groet!
Annerieke

Lees verder op mijn site

Reacties op: Op weg naar een geboorte

Gesponsorde boeken