Sander (Hebban Crew) Hebban Crew

Blogpost: Sander (Hebban Crew)

Op zoek naar de duizend mooiste

Vandaag maakten we bekend dat we in 2018 geen Hebban Awards voor de beste boeken van het jaar organiseren. Drie jaar op rij hebben we in verschillende varianten geprobeerd om met mooie winnaars in verschillende categorieën lezers te inspireren, en niet zonder succes gezien de mooie media-aandacht voor zowel shortlists als de winnaars. Toch vonden we dat de schoen een beetje begon te knellen. Waarom moet het altijd om de allernieuwste boeken gaan? Geïnspireerd door de jaarlijkse Radio 2 top 2000, bedachten we een boekenvariant daarop: de #hebban1000. 

Met de Hebban 1000 willen we laten zien dat goede boeken een langer leven mogen hebben dan de eerste paar maanden na verschijning. In ons dagelijkse Hebban-leven is de actualiteit vaak leidend en daarmee bieden we nieuwe boeken natuurlijk een prachtig podium, maar is er zoveel meer! Met de Hebban 1000 hopen we eenzelfde jaarlijkse traditie neer te kunnen zetten als Radio 2 zo succesvol heeft gedaan met hun Top 2000. Het is natuurlijk fantastisch om het hele jaar leestips te kunnen halen uit een lijst met de duizend mooiste boeken.

3c776e523f1cd1c8950389df84642c9b.png
En onze mooie genreclubs brachten de oplossing om ook de boeken van nu niet te vergeten. Want wie is er beter in staat om er achter te komen wat liefhebbers de beste boeken van de afgelopen twaalf maanden vinden dan de mensen die dag en nacht bezig zijn met hun favoriete genre? We bedachten de Hebban Clubprijzen en de ambassadeurs van de verschillende genreclubs zijn nu druk bezig met de voorbereidingen. 

Ik kijk persoonlijk enorm uit naar de toplijsten die deze zomer op Hebban gaan ontstaan én de ontknoping van de Hebban 1000, de Hebban Clubprijzen én (niet te vergeten) de Hebban Debuutprijs 2018.

Reacties op: Op zoek naar de duizend mooiste

Gesponsorde boeken