Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
    Gerrit Janssens Auteur

Blogpost: Gerrit Janssens

Over komma's en puntkomma's

De 'beste' recensies dragen bij tot je schrijven, ook wanneer die je boek niet goed vinden. Ze laten licht schijnen op blinde vlekken.

Ik ben dus heel erg blij dat Els van Swol van Literair Nederland niet alleen dolenthousiast is over 'LEN,' maar ook voor mij een aantal dingen scherp stelt en uitlicht die nog niet zo helder waren. Vooral omdat dit boek maken een doldwaze tocht in het halfduister was voor me.

"En die puntkomma’s, die werken, zoals Maarten Asscher eens heeft gezegd, als ‘een schriftelijk uitgeroepen denkpauze (…) waarin de auteur en de lezer voor niet al te korte, maar ook niet al te lange tijd misschien wel dichter bij elkaar zijn dan elders in de eigenlijke tekst’.

Met andere woorden: er wordt respectievelijk afstand bewaard én geprobeerd naderbij te komen. Dat is in één zin samengevat wat er gebeurt en waar Janssens wonderwel in slaagt om dit over te brengen."

https://www.literairnederland.nl/recensie-gerrit-janssens-len/



Lees verder op mijn site

Reacties op: Over komma's en puntkomma's