Jolanda Pikkaart Auteur

Blogpost: Jolanda Pikkaart

Paal 15: Je bent even op het Wad

Als je opkijkt zijn de wolken anders, het water is er altijd in de buurt en als je voldaan terugfietst na een picknick is er wéér tegenwind. Op het Wad zie je vogels met lange snavels en poten en in de verte komt de boot aan. De Waddeneilanden zijn voor mij een plek van rust, ruimte en inspiratie. De natuur omarmt mij daar.

faca829acbdc92b4a5ad8a1be9f3ab5a.jpegIk schreef op Texel aan ‘Met je smartphone het bos in!’ En ging met de boswachter het eiland rond voor het vervolg. En tijdens een schrijfweek op Ameland, schreef ik een verhaal voor Paal 15. Ik liet me meevoeren door de wind en bewonderde de bijzondere luchten. Samen met mijn personages Edith en schrijfcoach Susan verkende ik het eiland. Ik voelde de angst van Susan als op een stil plekje weer die zilverkleurige auto langsreed en ik voelde het verlangen van Edith om nu eindelijk een contract binnen te slepen voor een boek. Je leest hun belevenissen in ‘Het contract’.

Een verhaal schrijven op een Waddeneiland. Ik was niet alleen. 15 vrouwen schreven een waddenverhaal. Vijftien gevarieerde verhalen vol spanning, avontuur, romantiek en ontroering. Je beleeft de seizoenen op verschillende eilanden en proeft van de natuur en de omgeving. Waar je ook bent, thuis op de bank, in de bibliotheek of in de natuur, je bent even op het Wad. 

Paal 15 verschijnt in november, je kunt het boek nu al bestellen

P.s. Voor elk verkocht exemplaar doneert Droomvallei Uitgeverij, namens de auteurs, 1 euro aan de Waddenvereniging.

e2e4030c0e87530606d51fd1dbe3b4c5.jpg


Lees verder op mijn site

Reacties op: Paal 15: Je bent even op het Wad

Gesponsorde boeken