Karenwijns Auteur

Blogpost: Karenwijns

Piraten! Alle hens aan dek!

Woede, teleurstelling en frustratie.
Deze draaikolk van negatieve emoties raasde met een verwoestende kracht door mijn lichaam toen ik gisteren ontdekte dat mijn boek als pdf gratis op een website stond.
Piraterij.

Twee jaar lang heb ik gezwoegd op mijn boek. Om dan zo respectloos behandeld te worden. Moedeloos word ik er van. Voor even.
Het vervolg zal nog meer bloed, zweet en tranen gekost hebben wanneer het eindelijk klaar is. ‘Is dit het wel waard?’ vraag je je dan af. ‘Mijn beroep is het niet, daarvoor ben ik niet succesvol genoeg. En al die uren, maanden, jaren van hard werken worden blijkbaar ook niet geapprecieerd. Want anders smijt je een boek toch niet gratis op het net? En diegenen die het effectief downloaden, hebben al even weinig respect voor auteurs als de piraten zelf.’
Een bijkomende frustratie is dat mijn boek als e-boek sowieso al weinig kost. Het eerste deel kost 0,99 cent en is gratis wanneer je je inschrijft op mijn nieuwsbrief. Het tweede deel kost amper 3,99 EUR. Daarenboven zijn beide delen gratis wanneer je een Kobo-abonnement hebt via Bol.
Je hebt mijn boek dus al voor net geen 5 EUR en nog wil je dat daar niet aan geven? Je koopt waarschijnlijk smartphones, tablets, smartwatches en e-readers voor honderden euros. Maar 5 EUR voor een boek? Ho, dat is te veel!
Hypocriet? Uiteraard. Begrijpelijk? Jammer genoeg ook. Ik heb zelf een abonnement op Kindle Unlimited, wat ook geen vetpot is voor de schrijvers. Als lezer, daarentegen, is dat een droom. Dus ja, als je veel leest lopen de kosten snel op. Neem dan alsjeblieft zo’n abonnement, dan krijgt de auteur tenminste nog iets. En dan is hij of zij niet woedend, teleurgesteld en gefrustreerd. Toch niet over jouw koopgedrag.

Langs de andere kant ben ik wel geflatteerd. Want als iemand de moeite doet om mijn boek te pirateren, moet het wel goed zijn, toch?

Wil je het eerste deel van mijn boek op een legale manier gratis krijgen? Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Piraten! Alle hens aan dek!

Hard tegen hart - Karen Wijns Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken