Olga Hoekstra Auteur

Blogpost: Olga Hoekstra

Preview van Nevel - het vervolg op Dodenweg

Op 25 november leverde ik de eerste van Nevel in, het vervolg op Dodenweg. Voor mij is het altijd een dubbel gevoel als een boek af is. Aan de ene kant is er de verbazing en misschien ook een stukje opluchting. Ja! Hij is af! Het einde is geschreven. Aan de andere kant is er het afscheid. Het einde van een verhaal, van (sommige) personages, het einde van een reis met vooraf opgestelde plannen en soms gekke verrassingen en wendingen.

Nevel is het langste manuscript dat ik heb geschreven. Het telt ruim 80.000 woorden, da's meer dan Dodenweg. Het is ook het tweede tweede deel dat ik schreef. Het verhaal van Thomas en Fleur gaat verder, Roos komt terug en ook Lois en de vaders van respectievelijk Fleur en Thomas spelen een belangrijke rol. Altan is weer van de partij en je kunt kennismaken met nieuwe personages zoals Alonzo en Fernando. 

Nevel speelt zich af in de schemerige wereld van de gedwongen prostitutie. Grenzen tussen wat 'goed' is en wat 'kwaad' vervagen. Met name voor Thomas, die toch al niet een al te vast moreel kompas heeft. Wat wil je ook, met al die shit die hij heeft meegemaakt. Ook Fleur draagt de gebeurtenissen uit Dodenweg met zich mee, ze is vastberaden om goed te doen. Goed te zijn. Maar soms is vastberadenheid niet genoeg.

In mei 2015 moet het boek er zijn. Dat betekent voor mij nog een herschrijven, overleggen met de redacteur en voorzichtig, heel voorzichtig, al de eerste alinea's voor een derde deel op papier zetten. Want een aantal zaken in Nevel houden direct verband met het vervolg, alweer het derde deel van De Saksenburcht Thriller Serie.

Zo ver is het nog niet.

Ben je nieuwsgierig naar Nevel? Lees dan hier de preview van de eerste hoofdstukken!
Met dank aan Xander Uitgevers!

Reacties op: Preview van Nevel - het vervolg op Dodenweg

Gesponsorde boeken