Melissa Skaye Auteur

Blogpost: Melissa Skaye

Proost!

04-12-2014 door Melissa Skaye 4 reacties

Het gevoel ontgroend te zijn. Dat had ik afgelopen zaterdag 29 november in Utrecht. En nee, ik stond niet naakt op een plein waar ik werd overgoten met ijswater, ook heb ik geen rare, enge dingen moeten doen. Als ik het voorstelrondje, wat ik doorgaans best griezelig vind, niet meetel.

Ik heb het over het Mystery Diner, georganiseerd door het GNM. (Genootschap Nederlandstalige Misdaadauteurs) Daar was ik voor het eerst bij aanwezig, vandaar dat mijn collega-auteur Karin Hazendonk en ik het een beetje als ontgroening zagen. Maar we kwamen er goed en ongeschonden doorheen, helaas mensen, geen gênante verhalen, maar saai was het zeer zeker niet! 

Voorzitter Wendela de Vos opende de jaarvergadering. Daarna volgde een lezing van Janne Rijkers (coördinator VvL ) over auteursrecht en de nieuwe auteurswet, waarna Jeroen Thijssen, (schrijver en vice voorzitter van de VvL) het stokje overnam en over het werk van de Vereniging van Letterkundigen vertelde. Leerzaam!

Daarna? Borreltijd! Dat hield in: het glas heffen en gezellig kletsen met auteurs, recensenten en uitgevers. Het buffet dat later volgde was grandioos. Opvallend was de gemoedelijke sfeer. Ook al was ik een 'groentje', zo voelde dat helemaal niet.

Hier geen enkele sprake van een pijnlijke ontgroening. Bij de volgende meeting ben ik mooi weer aanwezig. (En ik geef toe: stiekem opgelucht dat ik het voorstelrondje heb gehad en dat niet nog eens hoef te doen. Jullie mogen me best een watje noemen, geen punt.) Kletsen kan ik prima, geen probleem, (dat is vast wel opgemerkt) maar vertellen wie je bent en wat je ambities zijn, muah, laat ik het zo zeggen: érg prettig dat John Brosens met dit idee kwam, nadat er al wat biertjes waren getapt. 

Proost!

Reacties op: Proost!

Gesponsorde boeken