Blogpost: Edith

Raar, maar waar! Een kinderfeestje bij Bol.com

d55a8cb1e4432000ffbaa7685b1eb61d.jpgKen je het verhaal van Sjakie Stevens, de jongen die er van droomde om naar de chocoladefabriek te gaan?  Mij lijkt het al jaren leuk om de grootste webwinkel van ons land eens van binnen te bekijken. Wat een verrassing was dat om te lezen dat Bol.com zijn deuren een middagje open zou gaan zetten voor honderden kinderen. Speciaal voor de Kinderboekenweek organiseerde  de winkel op 30 september een knalfeest!

Net als Willy Wonka verstopte mevrouw Siebelink Gouden Toegangskaarten. Dit keer zaten zij niet in een chocoladereep (daar had ik trouwens ook niets op tegen gehad…) maar moest je op facebook naar prijsvragen speuren. Nou die waren er genoeg. Dus wat doe je op een regenachtige zondagmiddag als je boek uit en je mok leeg is? Dan doe je gewoon aan al die prijsvragen mee.  Dat heb ik geweten. Sjakie en opa Jakob zullen wel jaloers op mij zijn. Ik won niet één Gouden Toegangskaart, maar 25!  Bedankt mevrouw Wonka-Siebelink! Nu kon ik een grote groep boekenwurmen van CBS Wakersduin meenemen naar het feest.

Toen het allemaal tot mij doorgedrongen was kreeg ik de schrik. Want hoe kom je in Utrecht met zo’n grote groep?  Die past niet in een Matiz. Gelukkig vindt de NS dat het altijd tijd voor lezen is (vooral voor kinderen) en zodoende gingen wij (de bieb- en lees) moeders met een wagon vol Railrunners op pad!Maar nu genoeg over Gouden Toegangskaarten, prijsvragen en een reisje met de  trein. Hoe was het Kinderboekenweek-festijn? Dat willen jullie weten. Wie kunnen hier beter over vertellen dan de kinderen zelf?

Steven maakte in de Zwijnsteintent een toverstok en een toverdrankje. Hoewel de stok tijdens de toverlessen geen watje kon laten vliegen gingen de lichten in de trein er wonderlijk genoeg wel mee aan en uit. Emma K. vond het meisje met de snoepjas het allerleukst maar wilde niet zeggen hoeveel  snoepjes ze uit deze jas heeft gehaald.Yvonne heeft ook heel veel gesnoept: een suikerspin, ijsje, popcorn én een kikker! Talitha heeft de echte Angela Groothuizen gezien.Emma N. Liet zich schminken als een groene heks. Hopelijk kon ze haar gezicht  ‘s avonds goed schoontoveren want de schoolfotograaf zou de volgende dag naar school komen. Elise vond het knutselen met groente en fruit het allerleukste.Iris en Noa vonden  Harry Potter geweldig en waren blij dat ze de mooie tovenaarshoed mee naar huis mochten nemen. Het toverdrankje dat ze gemaakt had zou Iris  ’s avonds aan haar vader geven.Siem en Marijn zijn op de op de foto geweest met Bram Botermans en Geronimo Stilton. Nijntje, Bobbi en Peppa waren ook op het feest aanwezig, maar daar ga je niet meer mee op de foto als je in groep 5 zit. Maaike en Jill kregen liefdesadviezen van Jette Schröder. De uitkomst wilden zij ons helaas niet meedelen. Marieke en haar moeder mochten  als enige van de groep met een echt Gouden Ticket naar binnen. De overige 24 kaarten zijn nooit aangekomen. Wij vermoeden dat de vader van de rijke Veruca Peper hier achter zit. Helemaal zeker weten wij het niet. Soomer lag om acht uur uitgeteld in bed, terwijl haar zus Lenthe nog doorstuiterde tot laat in de avond.Tot slot had Nynke haar grote zus Lisanne meegenomen naar het feest. Lisanne ontdekte veel beroemde schrijvers. De zussen zouden thuis en wedstrijdje sinaasappel hooghouden gaan doen. Hier is hun moeder vast niet blij mee, Wilfred Genee! 

Bol.com, mevrouw Wonka-Siebelink, ‘De wakkere muis’, ‘Ik vind lezen leuk’ en ‘Nicetips4kids’ heel erg bedankt voor deze geweldige middag! 

Reacties op: Raar, maar waar! Een kinderfeestje bij Bol.com

Gesponsorde boeken