MarkChristiaan Auteur

Blogpost: MarkChristiaan

Radicalisering, een onderwerp waarover nog geen enkele Nederlandse fictie schrijver of schrijfster over heeft geschreven.

Er is naar mijn weten binnen het genre fictie, geen enkele roman geschreven door een Nederlandse schrijver of schrijfster die gaat over het onderwerp radicalisering. En dat is best wel opvallend. Sinds 2014 nu precies 8 jaar geleden op deze dag, dat het kalifaat van IS in de moskee van Mosul werd uitgeroepen door diens leider Abu Bakr al-Baghdadi; zou je toch denken dat er Nederlandse schrijvers of schrijfsters zouden zijn opgestaan die over dit onderwerp een boek in romanvorm op de brede boekenmarkt zouden hebben losgelaten. Maar niets van dit alles, het bleef opvallend stil opdat gebied, misschien heerst er een taboe op dit onderwerp en is dat de reden waarom Nederlandse fictie schrijvers en schrijfsters er nooit over schreven; wie zal het zeggen angst is nu eenmaal een slechte raadgever.  In tegenstelling tot het non-fictie genre waar wel boeken verschenen over dit onderwerp. 

Maar nu is er dus sinds een paar maanden een roman op de markt dat gaat over het onderwerp radicalisering. Aan een kant is het luchtig geschreven verhaal, maar het slaat geen aspect over in het radicaliseringsproces van de hoofdpersoon van het boek. een echte aanrader dus voor mensen die weer es wat over wat anders willen lezen dan de universiele onderwerpen waarover men veelal schrijft binnen het genre fictie  
8a0d5199181ace1ff7dd38abe554d95d.jpeg

Reacties op: Radicalisering, een onderwerp waarover nog geen enkele Nederlandse fictie schrijver of schrijfster over heeft geschreven.