Blogpost: Claudia Tijms

Ramen en deuren

In smalle straatjes bewonder ik graag ramen, deuren en bijzondere voorgevels van eeuwenoude, unieke gebouwen. (zie mijn vorige blog ‘straatjes’) Antieke ramen en deuren geven sfeer aan een woning. Door de jaren heen heb ik een fraaie collectie foto’s opgebouwd. Het leukst zijn de oude bergdorpjes, die alleen te voet te verkennen zijn. Al slenterend kom je unieke winkeltjes tegen op het dorpsplein of ontdek je een schitterend wandelgebied. De meeste dorpen zijn grotendeels verlaten. Het lijkt wel of de tijd heeft stilgestaan. Ik geniet dan van de kalmte en de rust. Ook prachtige fresco’s zijn een lust voor het oog. Hoe ontstaat een fresco? Over de ruwe pleisterlaag van een muur of plafond wordt met houtskool een schets gemaakt. Deze wordt na goedkeuring overgeschilderd met okerverf en vermengd met een roodbruin pigment. De eeuwenoude schildertechniek wordt in het Italiaans omschreven als ‘a fresco’, vanwege het schilderen in de natte pleisterlaag. Europa kent genoeg mooie, historische dorpen. Binnenkort ga ik weer op ontdekkingstocht met mijn camera binnen handbereik.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Ramen en deuren

Gesponsorde boeken