Blogpost: Monique van der Steen

Reading challenge 2016

Er zijn al zoveel blogs over boeken. Zal ik dan wel gaan schrijven over boeken? Of laat ik dat aan anderen over?
Ik wil schrijven wat er in me op komt.

Vandaag is dat lezen, staat gelijk aan, boeken.

Wees gerust, ik zal jullie niet gaan "vervelen" met elk boek wat ik gelezen heb.
Of dat moet zijn wat jullie echt willen. ;-) Maar vandaag toch even een klein beetje boek. Ik ben een echte leesfreak. Heerlijk op de bank met een goed boek. Nog beter is, in de zomer in de tuin onder de parasol een goed boek lezen.  Ja! Onder de parasol, als ik aan het lezen ben vergeet ik de wereld om me heen en dus ook de zonnebrand, aangezien die bij die wereld hoort.

Als ik de zonnebrand vergeet, verbrand ik. (en niet te zuinig ook)
Dan heb ik weer een paar dagen pijn. Daar heb ik geen zin in. Dus lees ik onder de parasol in de schaduw.Maar goed, nu is het winter en lees ik niet onder de parasol, maar lekker knus tegen de verwarming aan. Ook daar kan ik helemaal verdrinken in het verhaal.Altijd ben ik op zoek naar nieuwe boeken. Andere boeken. Boeken van mijn favoriete schrijvers.De laatste tijd is het lezen echter op een laag pitje komen te staan.
Een drukke bijna-fulltime baan en 2 kinderen geeft niet heel veel ruimte om te lezen.
En dan kruip je toch al snel voor de tv ’s avonds om de zoveelste onnozele serie te gaan kijken.

Ik bedoel: Er zijn best goeie series, maar een storage wars gaat toch eigenlijk te ver. En dan natuurlijk ook Storage Wars Canada en Storage Wars Texas. Het erge is, dat ik weet wat het betekent om ge-roy-ed te worden. Niet dat het mij is gebeurd. Nee zeg. Ik kom nooit in Canada. Maar heb het wel zien gebeuren. Best grappig, maar het is een half uurtje (per aflevering) waarin ook had kunnen gaan zitten met een boek.

Maar op de een of andere manier gebeurde dat niet. Ik neem het me elke dag weer voor. En elke dag eindig ik, bij gebrek aan beter op tv, weer bij dat soort vage series. En bij deze maak ik mijn eerste goede voornemen voor 2016.

Meer boeken, minder TV

Ik word hierbij geholpen door www.hebban.nl.
Hier hebben ze de Reading Challenge 2016 uitgeroepen.

Ik heb ingezet op 30 boeken. Dat lijkt heel veel, maar ik lees behoorlijk snel. Dus als ik echt wat tijd ga maken om te gaan lezen, moet dit makkelijk lukken.Ze hebben zelfs een lijst gemaakt met 50 categorieën, waarvan 1 categorie is“Een boek dat op de examenlijst stond, maar je nooit hebt willen lezen.” Dit is een categorie ga ik zeker aan voldoen. Ja meneer B. Ik ga “Kaas-Willem Elschot” alsnog lezen.
Ik weet het, ben er een jaar of 3 te laat mee. (oké! eerlijk is eerlijk! 24! jaar te laat… Dat doet zeer.)
Maar, ik ga het doen! In 2016 ga ik “Kaas” lezen. 1 Voordeel: Ik hoef geen verslag te schrijven.”30 Boeken. Het wordt een hele kluif, maar zolang ik er plezier in heb, ga ik er vanuit dat het gaat lukken.

Wees dus niet boos als ik niet sms* of bel op 01-01-2016 om 00:01, dan zit ik met mijn neus in mijn eerste boek.Knuff m0n13k

Wat erg...... Had ik het over sms? Wat slecht. Ik bedoel natuurlijk Whatsapp. Sms-en doen we al 100 jaar niet meer.. 

* Short Message System, populaire methode om korte tekst berichten van en naar een mobiele telefoon te versturen.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Reading challenge 2016

Gesponsorde boeken