Blogpost: Wendel de Boer

Reading Challenge 2016 - Engelse / non-Hebban boeken (Wendel, 11/10)

Challenge 2016: 11/10

Yes! Ook deze Challenge gehaald :) Naar goed voorbeeld van Debbie heb ik niet vertaalde Engelstalige boeken die ik in 2016 las in dit blog naast de Reading Challenge gezet. Sinds augustus staan Engelstalige boeken ook op Hebban. Daarom heb ik dit blog veranderd en vermeld ik hier de boeken die (nog) niet op Hebban staan, ook niet als vertaling. Omdat het sinds kort ook mogelijk is om dergelijke boeken aan Hebban toe te voegen, wacht mij nog een schone klus: het invullen van een lading formulieren!

In september heb ik mijn Goodreads Challenge van 2015 ingehaald (45 boeken) en in november ook m'n target voor dit blog. En dat zonder minder te gaan werken of als een kluizenaar te leven ;)

Wat las ik in 2016 en staat niet op Hebban:
16/01/2016: How To Tell If Your Cat Is Plotting To Kill You (Matthew Inman / The Oatmeal). Een klassieker als je van katten houdt. Dit boekwerk is een verzameling met voor katten'personeel' zeer herkenbare comics. Het kopen van dit boek zie ik ook als support naar de website theoatmeal.com.

26/2/2016: The Terrible And Wonderful Reasons Why I Run Long Distances (Matthew Inman / The Oatmeal). Herkenbaar en hilarisch wanneer je zelf sport / hardloopt. Niet voor humorloze health freaks.

29/4/2016: Primates of Park Avenue (Wednesday Martin). Een inkijkje in de 'rich mommy tribe' die woont op de Upper East Side van Manhattan. Onder een vernislaag van semi-wetenschap blijft het toch vooral een lekker gluurboek. Je vraagt je ook voortdurend af waarom de auteur in vredesnaam moeite doet om daar te wonen als ze het allemaal zo vreselijk vindt. Allemaal een grote stunt? Kortom, aardige entertainmentwaarde maar voegt verder weinig toe. Drie sterren.

23/06/2016: Midnight Crossroad (Charlaine Harris). Het eerste deel van een nieuwe trilogie van de schrijfster van de Southern Vampire Mysteries (de bron voor de HBO serie True Blood). Ze heeft overigens meerdere series geschreven, maar True Blood is de enige serie die op Hebban staat. Misschien zelfs de enige die vertaald is. Terwijl het nu juist zo leuk is om ze in de echte Southern American drawl (enjoy y'all) te lezen. De boeken van Harris zijn mijn 'guilty pleasure'. Lekkere tussendoortjes, geen hoogstaande literatuur. Dit eerste deel van de Midnight reeks, raakte kant nog wal. Maar omdat ik momenteel niet in the mood ben voor iets hoogdravends, maak ik de serie af.

25/6/2016: Day Shift (Charlaine Harris). Gelukkig was dit tweede deel van de Midnight trilogie een completer verhaal dan deel 1. Minder hap-snap.

01/7/2016: Night Shift (Charlaine Harris). In dit laatste deel worden alle losse eindjes aan elkaar geknoopt. Harris blijft een pleaser, dus het einde was een grote anticlimax. Maar goed, nu kan ik wel de trilogie afvinken van de reading challenge. 

31/07/2016: I could pee on this and other poems by cats (Francesco Marciuliano). Hahahahahaha! Verder helemaal niet herkenbaar ofzo... Voor iedereen die van katten houdt.

16/10/2016: A Hidden Fire (Elizabeth Hunter). Eerste boek van de favoriete fantasy-schrijfster van een collega. Hoewel het verhaal traag op gang komt, zit er toch genoeg in om benieuwd te worden naar het vervolg. Vooral de komische dialogen en 'bijrollen' maken het voor mij 't lezen waard.

06/11/2016: This Same Earth (Elizabeth Hunter). Deel twee van de Elemental Mysteries en zowaar, aan het eind van het boek begint zich wat mysterie op te bouwen. Laat ik deel drie en vier dan ook maar meteen lezen. Lekkere 'popcorn-fantasy'.

12/11/2016: The Force of Wind (Elizabeth Hunter). Deel drie is één grote opbouw naar de finale. De eerste helft bestaat vooral uit wachten en vervolgens barst het los.

17/11/2016: A Fall of Water (Elizabeth Hunter). Prima einde aan deze 'guilty pleasure' reeks. Alle losse eindjes worden mooi aan elkaar geknoopt. Hoewel de romance behoorlijk op m'n zenuwen begon te werken, houden de bijrollen en ontwikkeling het leuk en leesbaar.

In 2015 las ik in totaal zes boeken die niet op Hebban te vinden zijn:
Driving Heat (Richard Castle)
The Girl Who Chased The Moon (Sarah Addisson Allen)
Dollbaby (Laura Lane McNeal)
Ashes in My Mouth, Sand in My Shoes (Per Petterson)
Revelation Space (Alastair Reynolds)
The Kings and Queens of Roam (Daniel Wallace)


Reacties op: Reading Challenge 2016 - Engelse / non-Hebban boeken (Wendel, 11/10)

Gesponsorde boeken