Blogpost: Dianne Manders

Reading Challenge - januari

De boeken die ik lees in 2016 voor #boekperweek van de bibliotheek en de Hebban Reading Challenge (ik combineer de twee) houd ik bij op Instagram en Pinterest. Maar ik vind het ook leuk om er op deze site een kort blog over te schrijven.
Mijn target voor dit jaar: 52 boeken lezen, gemiddeld 1 per week. Vorig jaar las ik er meer voor #boekperweek, dus dat aantal ga ik zeer waarschijnlijk halen. De nieuwe uitdaging is alle categorieën van de challenge af te vinken. Ik heb al heel wat tijd besteed aan het zoeken van boeken bij categorieën, het is echt een sport. Het leuke is dat je ook boeken leest, die je anders niet zo snel zou kiezen.

Januari is goed van start gegaan. Ik heb in vier weken 7 boeken gelezen.

4aa9136996dd2e7fafb3f114e25f8a0b.jpg1 Met het eerste boek was ik al stiekem in december begonnen: Zijderups van Robert Galbraith. Ik heb hem afgevinkt bij 'Een detective'; maar hij valt ook onder 'Een boek met meer dan 500 bladzijden.


2 Ben X van nDurie (naar een roman van Nic Balthazar) is 'een grafische roman'. Ik lees regelmatig grafische romans, en comics, dus deze categorie komt waarschijnlijk vaker aan bod. 'Een boek waarvan je moet huilen' had ook gekund, het is een erg aangrijpend boek over een jongen met ass die gepest wordt. De roman staat ook nog op mijn leeslijst, en de film wil ik ook nog zien (categorie 'Een boek dat verfilmd is').

3 'Een boek met een getal in de titel': 19 keer Katherine van John Green is het enige boek deze maand dat maar *** kreeg. Hoewel het onderwerp (over een hoogbegaafde jongen) me aansprak, kwam ik er toch niet echt in. Er zijn mooiere boeken van John Green...

4 Een heel bijzonder meisje van Anna van Praag is 'een boek met een Hebbanrecensie van 2 sterren'. Dit sterke jeugdboek over een meisje in een sekte kreeg er van mij ****.

7fbeae8033f908c7a00b7d393eec429e.jpg5 Absalom, Absalom! van William Faulkner valt in een joker-categorie, namelijk de Schwob. Het is een literair meesterwerk van een Amerikaanse schrijver die in Nederland veel te weinig gelezen wordt. Geen gemakkelijk boek, vanwege de lange zinnen en de indirecte vertelwijze. Maar ik heb me in het duistere verhaal vastgebeten en het loonde de moeite. Ik heb dit boek ***** gegeven. Compliment ook voor de vertaler!

6 Groter dan de lucht, erger dan de zon van Daan Remmerts de Vries is ook weer een jeugdroman. De hoofdpersoon Elmer hoort stemmen in zijn hoofd en heeft negatieve gedachten. Het boek is geschreven in een directe stijl, en kwam enorm bij me binnen. 'Een boek waarvan je moet huilen' dus.

7 Hoogteverschillen van Julian Barnes, las ik gisteren uit. Het boek, dat draait om verlies en rouwverwerking, zit erg goed in elkaar. Het is de moeite waard om nog eens te herlezen. Ik heb het afgevinkt bij 'een boek met een titel van maar één woord'.

Al met al geen slechte start. Ik verheug me al op de boeken die ik in februari ga lezen.Reacties op: Reading Challenge - januari

Gesponsorde boeken