Blogpost: Annabel

Reading challenge maart - de maand van de vele hoogstepunten!

03-04-2019 door Annabel 1 reactie
Tijd om de balans op te maken van het eerste kwartaal. De zon begint weer meer te schijnen, de vogels hebben zich gehuisvest in ons vogelhuisje en de bloesem belooft een mooie oogst pruimen. Kortom: niet alleen een kwartaal, maar ook de winter is voorbij. En het was een mooie leeswinter. 

In januari had ik mezelf ten doel gesteld om dit jaar 25 boeken te lezen. Inmiddels heb ik dit doel naar boven bijgesteld: 52. Oftewel één boek per week gemiddeld. En dat moet zeker lukken, aangezien de tussenstand maar liefst 22 is! Meestal lees ik in de zomer iets minder, dus ik kijk het nog even aan voordat ik mijn doelstelling wederom verhoog.  

De leeslijst van maart is als volgt (klik op de titel om bijbehorende recensie te lezen):  
1. Het Rosie Resultaat
2. Het meisje dat van IS won (bibliotheek challenge)
3. De druivenfluisteraar
4. Bezonken rood (Hebban challenge)
5. Fatale herkenning
6. Het allermooiste voorleesboek voor jongens
7. De ideale man (voor de leesclub)
8. De kraamhulp  

Zonder de recensies te gaan herhalen, hieronder wat highlights.  

Het beste boek van de maand
Deze maand stond het lezen gelijk aan puur GENIETEN.
Maar liefst vijf van de acht boeken heb ik bekroond met 4 sterren, namelijk:

- Het Rosie Resultaat
- Het meisje dat van IS won
- Het allermooiste voorleesboek
- De ideale man
- De kraamhulp 

Toch stak één boek met kop en schouders boven alle andere uit. Dit boek heb ik een paar dagen 'moeten verwerken'. De rillingen gleden over mijn rug en mijn tranen brandden achter mijn ogen. Wat een verschrikkelijk verhaal, gruwelijke gebeurtenissen. En gruwelijk mooi verteld. De aanrader van mijn schoolvriendin een kleine 20 jaar geleden, die ik eindelijk heb gelezen. Ik heb genoten van Bezonken Rood van Jeroen Brouwers

De grootste teleurstelling
Wat was het een mooie maand. Eigenlijk heb ik van elk boek genoten. Ik heb geen enkel boek minder dan 3 sterren gegeven. Om een boek dan een teleurstelling te noemen, gaat me wat te ver. 

Een boek waar ik meer van had verwacht?
Ja ja, dat is De druivenfluisteraar. Maar dat zegt eigenlijk nog niet eens zoveel over dit boek, maar over het overige werk van Gort. Daar heb ik namelijk zo van genoten dat ik niet kon wachten om zijn nieuwste boek aan te schaffen. En het ligt ook wel aan mij. Ik ben er achter gekomen dat ik gewoon veel liever een held tegenkom waar ik me mee kan vereenzelvigen, dan een antiheld waarvoor ik nauwelijks sympathie voel.

In de nieuwsbrief Slurp! van maart heeft Gort de negatievere recensies over zijn laatste roman besproken. Hij laat zien welke bronnen hij heeft gebruikt bij het schrijven van dit verhaal. De soms onrealistisch ogende verhaallijn blijkt geheel op werkelijke gebeurtenissen te zijn gebaseerd! Dit maakt achteraf veel goed. Blijft alleen nog staan dat Gort deze keer werkte met een antiheld.  

Vooruitblik
Met april ligt wederom een prachtige leesmaand in het verschiet. En niet zomaar een leesmaand!

In de eerste plaats mag ik participeren in een leesclub voor de Libris Literatuurprijs, voor het boek De trooster van Esther Gerritsen. Ik ben erg benieuwd naar deze roman, een verhaal waarin de lijdensweg van Christus verwerkt schijnt te zitten.
Daarnaast mag ik als jurylid voor de Hebban Luisterboek Award 2019 optreden! Ik mag nog niet vertellen welke boeken ik beoordeel, dus ook de recensies komen later. Maar dat het een mooie leesmaand mag worden, staat vast!

Lees verder op mijn site

Reacties op: Reading challenge maart - de maand van de vele hoogstepunten!

Gesponsorde boeken