Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Lydia

[recensie] Slik je dat?

In Slik je dat? neemt Joanna Blythman je mee op reis door de voedselindustrie. En daar krijg je nou niet bepaald honger van. Van veel producten hebben we geen idee hoe ze gemaakt worden, en daar wordt ook bewust door de producenten niet zoveel informatie over prijsgegeven. Blythman is gaan zoeken naar de geheime ingrediënten en productieprocessen en doet daar een boekje over open.

In veertien hoofdstukken behandelt ze onderwerpen als ‘olie’, ‘smaak’ en ‘water’. Ze laat zien hoe ons eten eigenlijk niet meer op eten lijkt, maar door allerlei hulpmiddelen er weer eetbaar uitziet. Zo komt in een fabriek waar ze magnetronmaaltijden maken geen enkel product binnen dat nog op iets in je thuiskeuken lijkt, op tomatenpuree na misschien. De producten worden zo ver bewerkt dat ze al hun kleur en smaak verliezen, dat er vervolgens kunstmatig weer aan toe moeten worden gevoegd.

Een van de belangrijkste dingen die Blythman je leert is ...

Lees verder op mijn site

Reacties op: [recensie] Slik je dat?