Blogpost: Hanneke Tinor-Centi

Recensie van ‘De verschrikkelijke sneeuwman’

Het boek
De ‘Verschrikkelijke sneeuwman’ is een jeugdboek over de tienjarige Eefje Suikerhart. Eefje is een avontuurlijk meisje dat moedig en standvastig probeert het mysterie rond de verschrikkelijk sneeuwman op te lossen. Eefje’s oma ligt in het ziekenhuis vanwege een heupoperatie. Aangezien Eefjes oma verzorging nodig zal hebben wanneer ze het ziekenhuis weer uit mag, trekken Eefje en haar ouders bij haar oma in. Wanneer Eefje vanuit het ziekenhuis terugloopt naar haar nieuwe huis, komt ze in het park een verschrikkelijk monster tegen dat verdacht veel lijkt op de verschrikkelijke sneeuwman waar de media bol van staat. De kranten richten hun pijlen op een zwerver die in een nabij gelegen park verblijft. Eefje is er van overtuigd dat Bachus, de zwerver niet de verschrikkelijke sneeuwman is. Vanaf dat moment begint de zoektocht naar de waarheid, een waarheid waarin niemand gelooft, behalve Eefje. De lezer volgt Eefje’s spannende onderzoek waarin allemaal interessante en bijzondere mensen de revue passeren.

Visie van de recensent
Een spannend avontuur dat, met name voor meisjes in de leeftijdscategorie van 9 tot 12 jaar bijzonder geschikt is.

Over de auteur
De verschrikkelijke sneeuwman is het tweede boek van schrijfster Alyze Bos (1960 )en ditmaal werd haar werk gepubliceerd door Uitgeverij Lemniscaat. Eerder verscheen van haar al ‘De drie gouden aapjes’ bij Uitgeverij Clavis. Uitvoering Nederlandstalig | Hardcover, 132 blz. Lemniscaat, Uitgeverij / augustus 2015 ISBN 9047706749

Over Hanneke Tinor-Centi
42576a982a24d0897748e71dbb4cda8e.jpgHanneke Tinor-Centi (1960), communicatiemanager, tekstschrijver, boekrecensent en blogger.

Lees verder op mijn site

Reacties op: Recensie van ‘De verschrikkelijke sneeuwman’