Renée Olsthoorn Auteur

Blogpost: Renée Olsthoorn

Recent gelezen en te lezen boeken

Sinds ik Franstalige romans recenseer voor NBD Biblion vertoef ik weer helemaal in Franse sferen. En dat bevalt me prima! Binnen korte tijd vier boeken gerecenseerd, en allemaal van auteurs van wie ik nog niet eerder een boek had gelezen. Dit leuke werk heeft me zeker gestimuleerd tot het lezen van meer boeken van de bewuste auteurs.

Monica Sabolo – Summer
Tijdens een picknick aan het Meer van Genève verdwijnt de negentienjarige Summer Wassner schijnbaar in het niets. Wat is er met haar gebeurd? Weggelopen? Verdronken? Een familieverhaal vol intriges, leugens en bedrog achter een façade van glamour(in Nederlandse vertaling verkrijgbaar)

Virginie Grimaldi – Chère mamie
Een bundel brieven aan de oma van de auteur die eerder in de sociale media verschenen. Alledaagse zaken over opvoeding, huwelijk, vriendschap en reizen. Lief boekje waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan een goed doel.

Diane Ducret – La meilleure façon de marcher est celle du flamant rose
Autobiografische roman waarin de hoofdpersoon ongelooflijk veel narigheid voor haar kiezen krijgt maar nooit bij de pakken neerzit. Indringend en emotioneel maar zeker niet zonder humor. Dikke aanrader!

Serge Brussolo – La porte d’ivoire
Een spannende thriller over een vermiste miljardair in de jungle van Congo. Niet echt mijn cup of tea (of tasse de thé) maar voor de liefhebber van fantastische verhalen een must.

Virginie Grimaldi – Il est grand temps de rallumer les étoiles
Een heerlijke feelgoodroman over een gescheiden moeder van twee puberdochters, die de boel de boel laat en een paar maanden met haar kinderen in een camper gaat trekken door Scandinavië. Het geluk is vaak dichterbij dan je denkt.
Lees verder op mijn site

Reacties op: Recent gelezen en te lezen boeken

Gesponsorde boeken