Blogpost: B.A. de Hoop

Record

Met de decemberboeken erbij heb ik een waar record aan boeken gelezen dit jaar: 161! Vandaag de laatste aan dat rijtje toegevoegd. Ik had toch wel een beetje een oeps-moment. Dit zijn wel erg veel boeken. Maar ik heb ook zulke toffe boeken gelezen, die paar die ik wat minder vond ben ik al bijna vergeten.... Maar wat las ik nou in de laatste maand van het jaar:

Ik las nog Eindspel van David Baldacci, een serie over Will Robie en dit was deel 5 en gaf ik drie sterren. In het begin moest ik er heel erg inkomen maar ik ben lichtelijk fan van deze hoofdpersoon dus zette ik door. Dat leverde uiteindelijk wel een spannend verhaal op. Maar ik wilde ook erg graag verder in de serie over de Noordzee moorden van Isa Maron. Ik las deel 2, 3 en 4 achter elkaar door en vond het een super goede serie. Een aanrader als je 'm nog niet kent met gemiddeld 3,8 sterren.

En ik ontdekte de serie De helse creaties van Cassandra Clare. Dat zijn drie boeken die zich afspelen voor de Kronieke van de onderwereld. Ik vond het weer leuk om te lezen en gaf de serie drie sterren. Ik vond het net geen vier sterren overigens. Ik had de smaak wel te pakken en haalde uit de bibliotheek ook de Kronieken van Bane (3 sterren) en de Kronieken van de Academie voor schaduwjagers (4 sterren). Ik ben helemaal fan geworden van haar fantasywereld en verheug me op de volgende serie maar wacht even totdat de serie compleet is om het daarna hopelijk in één ruk te gaan lezen.

Van een bewaarde boekenbon kocht ik In de maneschijn van M.J. Arlidge en genoot ik van een nieuwe triller rondom Hellen Grace.   En ik las Lazarus van Lars Kepler, deel 7 in de serie over Joona Linna. Die vond ik echt super goed, ik zat op het puntje van m'n stoel en gaf het boek dan ook vijf sterren. Als laatste boek las ik Breng met terug van B.A. Paris. Ook een leuke triller hoor, maar 'maar' drie sterren. Ze kunnen niet allemaal vijf sterren krijgen he....

En met met m'n zoon las ik de Waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen en ik moet zeggen dat ik deze beter vond dan de voorgaande waar ik het onzin gehalte vond stijgen. Maar mijn zoon blijft er om lachen en wil elke keer weer het volgende deel lezen. Als ik daar op af ga is deze serie zeker geslaagd. Dit deel gaf ik drie sterren. Ook las ik de Gorgels en het gehiem van de gletsjer van Jochem Myer. Echt een super leuk boek: 5 sterren! En ik las Zilvertand van Paul van Loon met m'n zoon en die vonden we leuk geschreven, precies spannend genoeg. Het boek dat ik met m'n dochter lees is nog niet uit.

En nu gaan we al weer naar het nieuwe jaar en m'n goede voornemen? Eigenlijk.... ik ga proberen wat minder te lezen..... ik zette  m'n challenge voor volgend jaar op 100 boeken.

Reacties op: Record

Gesponsorde boeken