Blogpost: Monique

reizen

Elke avond reis ik naar Japan, elfde eeuw en kijk mee over de schouder van een Japanse prins.
Zelden heb ik een boek gelezen dat me zo bezig houdt, als het boek dat ik nu aan het lezen ben."Het verhaal van Genji" geeft een kijk in het leven van de Japanse adel in de elfde eeuw. Het is een moderne roman, Genji maakt een persoonsontwikkeling door, er zijn verschillende bijfiguren en gebeurtenissen. Het is echt een aanrader, als je echt veel geld hebt dan moet je de luxe editie kopen. Ben je niet zo rijk dan schaf je het e-boek aan (heb ik ook gedaan). 
Het verhaal is nog niet uit, maar ik lees het bijna elke avond. Het liefste zou ik het overdag ook lezen, maar er bestaat nog zoiets als mijn gezin, huishouden, huisdieren en studie waar ik mijn aandacht aan moet besteden. 

Ik houd ook wel van reizen in het hier en nu, maar ik heb dan toch nog het idee dat ik zoveel niet gezien, gehoord, gedaan heb. In een boek is het wat eenvoudiger om iets opnieuw te doen of om ergens langer te blijven. Uiteraard kan een boek niet op tegen de ervaring in het buitenland, het daadwerkelijk proeven, ruiken, horen en voelen van een reisbestemming. Zowel het lezend als het echte reizen heeft zijn voor- en nadelen. Voorlopig reis ik alleen in boeken; ik wil nog naar Rome en een cruise in Noorwegen/Zweden o.i.d. meer bestemmingen heb ik niet op mijn lijstje staan. In de tuin of op de bank kan ik me ook prima vermaken met een boek of handwerkje. 
Reizen doe ik het liefste in boeken door ruimte en tijd.

Reacties op: reizen

Gesponsorde boeken