Blogpost: Jennifer

Review van Hereward de Viking - Charles Kingsley

Vandaag heb ik een oud boek uitgelezen dat zelfs geen ISBN heeft: Hereward de Viking door Charles Kinsey (104 A5'jes dik). Het komt bij mijn oma vandaan en ik vond het tijd worden dat ik hem eens las. Het is een verhaal gebaseerd op de verovering van Engeland door Willem van Normandiƫ. Hereward vecht als een trotse Deen aan de kant van de Engelsen tegen de Fransen. Hij is de beroemdste van de Vikingen die Engeland te hulp schiet.

Het is een bijzonder verhaal in een 19e eeuwse schrijfstijl. Het bevat zinnen die bijna vier regels lang zijn en prachtige constructies. Het bevat woorden waar ik het bestaan niet eens van wist (zoals likkebroer) en mooie, simpele illustraties. Het is jammer dat er af en toe gaten in de geschiedenis van Hereward zitten, maar de strijden die gestreden worden, worden mooi en geromantiseerd verkondigd. Ik zou het zelf zeker niet hebben uitgekozen, want oorlogen interesseren me meestal niet zo, maar ik vond het leuk om te lezen. Is weer eens wat anders! Ik geef het verhaal 2/5 sterren.

Reacties op: Review van Hereward de Viking - Charles Kingsley

Gesponsorde boeken