Blogpost: Lailatski

Rust

05-10-2020 door Lailatski 2 reacties
Hèhè, het is vijf oktober. Mijn verhaal voor de Harlandprijs is af en ingeleverd en ik heb een vervelend boek eindelijk weggelegd. Hoewel ik nog wel meedoe met "Inktober" (elke dag in oktober een inkttekening maken), heb ik wat meer rust en tijd voor andere dingen.

Hoe leuk ik schrijven ook vind, het is toch zwaar als er een deadline aanzit die je alleen kan halen als je drie maanden weinig anders doet dan plotten, denken, redigeren en typen. Mijn schrijftempo is laag en mijn kennis over schrijven is vele malen groter dan mijn kunnen, wat de boel nog meer vertraagd. Maar nu is het af en daar ben ik waarschijnlijk het meest trots op. Ga ik door de voorjury heenkomen? Ik betwijfel het, maar het zou zeker leuk zijn. Er zijn alleen zoveel getalenteerde en meer ervaren schrijvers dan ik, dat de kans klein is. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan. En ja, ik heb het ingediend onder een debiel pseudoniem die ik helaas niet kan delen. Maar goed, nu tijd voor andere hobby's.

Lezen, ja dat scheen ik ook wel eens te doen. Ik heb het uiterst ergelijke Rites of passage weggelegd. Volgens de samenvatting heb ik dat vlak voordat het plot de kop opsteekt gedaan, maar gezien William Goldings focus op pseudo-filosfische scenario's weet ik niet of ik mij daar schuldig over voel. Het scheen Lord of the flies met volwassenen te worden. Nou, dan bedank ik. Daar hoef je mij niet voor te bellen. Dus, wat nu? Een heerlijk luchtig boek uit de serie "The Invisible library". Als je een lekker rechttoe-rechtaan avonturenverhaal met wat humor, romatiek en magie wil lezen, kan ik deze serie zeker aanraden. Het is precies wat je ervan wil en van verwacht. Voorheen vond ik dat wat irritant, maar na een drukke septembermaand is het perfect. Net even fijn dertig pagina's leuke onzin voor het slapen.

En daarna? Dat weet ik nog niet. Ik heb nog een Edgar Allan Poe omnibus in de kast staan, maar misschien heb ik wel meer trek in een goede fantasy. Iemand ideëen?

Reacties op: Rust

The Mortal Word - Genevieve Cogman Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken