Yvonne Franssen Auteur

Blogpost: Yvonne Franssen

Saku

Zoals ik in mijn vorige blog al opbiechtte werden mijn gedachten de afgelopen weken nogal in beslag genomen door de Hebban ranking. Tot mijn grote verrassing belandde Kamer 305 daar zomaar ineens binnen enkele weken op de eerste plaats. De eerste plaats! Het was nauwelijks te geloven.  

Een klein nadeel van op de eerste plaats staan is dat je van daaruit niet meer verder kunt. Je kunt alleen nog maar terug. Maar wie wil nou terug? Niemand toch?  

In diezelfde periode ontdekte ik bij mijn hondje Saku een akelige bult achter een van haar tepels. Ik maakte me niet meteen heel veel zorgen. Ze was kort daarvoor loops geweest, dat had er waarschijnlijk iets mee te maken dacht ik, en ik ging ervan uit dat de bult vast en zeker binnen een paar dagen zou wegtrekken. 

De bult trok echter niet weg, leek eerder in omvang toe te nemen, dus op 4 oktober – dierendag – zat ik met Saku bij de dierenarts. Die bevoelde met een zorgelijk gezicht de bult, sprak over mogelijke cysten en goed- of kwaadaardige tumoren en nam vocht af. Ze legde uit dat een operatie hoe dan ook noodzakelijk zou zijn. De tumor zou daarna voor nader onderzoek kunnen worden opgestuurd om uitsluitsel te geven over de aard van het gezwel.  

De volgende dag moest ik mijn ereplaats op Hebban afstaan aan Stephen King. Het deed me niet zoveel. Mijn gedachten werden in beslag genomen door Saku. Het kon toch onmogelijk zo zijn dat ik haar binnenkort ook zou moeten afstaan? Ik moest er niet aan denken!  

Een paar dagen later werd Saku geopereerd. De operatie verliep voorspoedig, hoewel mijn hondje daar die eerste dag heel anders over dacht. Bij nader inzien besloten we de tumor niet voor onderzoek op te laten sturen. Goed nieuws was natuurlijk meer dan welkom, maar bij slecht nieuws zou er niets zijn wat we konden doen om naderend onheil te voorkomen en wilden we dat dan we weten? We kozen voor onwetendheid. 

Inmiddels zijn we een week verder. Saku knapt goed op en de gedachte aan verraderlijke cellen die zich misschien wel in rap tempo in haar binnenste vermenigvuldigen heb ik ver weg gestopt. Wat de Hebban ranking betreft, Kamer 305 staat op dit moment op nummer 8. En ja, ik zou best terug willen naar die begerenswaardige nummer 1 positie, en ik wil dolgraag nog héél lang in de Top 10 blijven staan, maar nóg liever wil ik dat mijn hondje nog héél lang bij me blijft.

21baf26a48325286673b5725aef29de8.jpg

Reacties op: Saku

Gesponsorde boeken