Blogpost: Bellefleur

Samenwerking met peutergroep AZC

28-11-2015 door Bellefleur 1 reactie
7e0b58a11acb9c10f5c1c7bad13a3029.jpgWe werden gevraagd of wij boekjes hadden voor de peutergroep voor de vluchtelingen bij ons in Venlo.
De peuter-kleutergroep is een groep van 23 kinderen die in hun leven niet echt een fijne start hebben gehad. Ze komen uit een oorlogsgebied en hebben vaak ook maanden gezworven voordat ze in Venlo terecht kwamen. Het is al een hele kunst ze hun jasje uit te laten trekken. Ze zijn als de dood dat hij dan weg is en dan hebben ze het koud. Geef ze eens ongelijk. Daarnaast moeten ze ook nog eens de moeilijke Nederlandse taal leren. Vaak worden deze kinderen over een jaar of twee ook nog eens de tolk van het gezin.


Natuurlijk werken wij als huisbibliotheek er graag aan mee. Er zijn altijd prentenboeken en boekjes voor baby's en peuters die aansluiten op beginnend taalonderwijs. Nijntje, Dickie Dick ect mogen natuurlijk niet ontbreken maar ook andere boekjes als Ik ben bas waarin een jongetje alles om zich heen benoemd zijn boekjes die ze goed kunnen gebruiken.

Ze wilde de kinderen met Sinterklaas allemaal een boekje geven. Ook daaraan konden wij voldoen. Dus we zijn helemaal happy dit voor hun te kunnen doen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen sterk staan. Deze kinderen willen de taal leren, ze willen integreren. Daar helpen wij als huisbibliotheek graag bij.

Heeft u boekjes over voor deze peuter-kleutergroep? Dan kunt u ze naar de huisbibliotheek sturen. We kunnen ze dan weer rond kerst verrassen met prachtige nieuwe boekjes.

8c6e16b8b1bb12edda7149506b99e166.jpg

Reacties op: Samenwerking met peutergroep AZC

Gesponsorde boeken