Blogpost: BookloverSaphira

SCHADUWMANNEN EEN AANGRIJPEND VERHAAL.

**************************************RECENSIE ******************************* 

Ik heb op de boekenmarkt in  Hasselt de schrijver Herni Patrik ontmoet. Een bijzonder persoon met een passie voor schrijven. Hij vertelde veel over zijn boek en vroeg aan mij als ik zijn boek wilde lezen en recenseren. Natuurlijk heb ik hier ja op gezegd. Helaas  heeft het wat langer geduurd voor dat ik hier tijd voor had, wegens privé redenen. Gelukkig is de recensie nu klaar en het boek was echt de moeite waard.

Ik zal hem even aan jullie voorstellen. 


HENRI PATRIK

images?q=tbn:ANd9GcTfDs712FJwTfF7NIBA4iB9l3BW5DJXmidpUE-bc9OWIY3U3-sTgw 

Henri Patrik, woont in de Belgische Ardennen
samen met zijn vrouw en kinderen. Hij heeft bijna vier jaar in de Balkan gediend en een tijdlang voor de EUPM gewerkt. Van deze ervaring maakt hij hanig gebruik bij het schrijven van zijn thrillers en waargebeurde verhalen over het leven van de hulpverleners
   


********************************************************************************** 


SCHADUWMANNEN  Poëten van de dood.


screenshot_20190323-175513_bolcom1585853401071759942.jpg

BESCHRIJVING VAN HET BOEK:


Het verhaal vindt plaats in Sarajevo in 2002. Het vertelt op menselijk vlak het lot van vier personen die getraumatiseerd uit de Bosnië-oorlog zijn gekomen. Bram Ruyter is na Srebrenica een verbitterd mens geworden. Ontslagen uit het leger, trouwt hij Mayke, een verslaggeefster die onderzoek doet naar wangedrag van hooggeplaatste UNPROFOR-functionarissen tijdens de oorlog. Mayke gaat bewijsmateriaal zoeken in Sarajevo en verongelukt. Bram gelooft niet in een ongeval en gaat voor een ngo werken in Sarajevo om de waarheid te ontdekken. Zumra is een jonge vrouw die uit Srebrenica is kunnen ontsnappen, maar ze lijdt aan geheugenverlies. Als ze op een dag ontvoerd wordt, komen ook de verschrikkingen uit haar verleden naar boven. Lazar is een politieman die in Amerika bij de FBI heeft gewerkt. Bij het uitbreken van de oorlog is hij naar Bosnië gekomen om zijn ouders bij te staan. Deze zijn echter op gruwelijke wijze vermoord. Dat zal zijn verder leven bepalen. Edhem maakte deel uit van Naser Oric' troepen in Srebrenica. Hij kon de massamoord ontsnappen, maar verloor zijn hele familie. In Sarajevo is hij uitsmijter, maar leidt een mysterieus leven. Door een reeks moorden zulllen de wegen van deze personen zich kruisen. Fantomen uit hun verleden komen weer tot leven.
Een menselijk drama verpakt in een pakkende thriller.

Prijs van het boek €17.95 

Ean 9789082017274
 

******************************************************************************** 

Mijn eerste indruk.

Het boek heeft een aantrekkelijke cover die goed past bij de beschrijving van het boek. De cover heeft iets duisters en verdrietig. Er staat een duister persoon en een naakte vrouw op de cover. Het boek heeft een mooi aantal van 390 pagina's. Door de uitstraling en beschrijving van het boek zou ik deze zeker oppakken in de winkel.

Het verhaal zelf:

Het boek gaat over vier unieke levensverhalen van mensen die hebben gevochten, geleefd of gevolgen hebben van de Bosnische oorlog. Normaal zou ik dit genre niet zo snel lezen, ik hou niet zo veel van oorlogen van vroeger. Dit verhaal pakte mij meteen. De schrijver heeft alles goed uitgewerkt en informatie opgedaan die hij mooi in dit verhaal heeft gewerkt. De hoofdpersonages zijn zo uitgewerkt dat ze stuk voor stuk goed inleefbaar zijn en hun ervaringen zijn confronterend. Hun verhalen zijn spannend, maar geven ook een inzicht in hoe het was in Bosnië, Sarajevo. Dit raakte mij echt. De realiteit hoe de mishandelingen, verkrachtingen, mensenhandel, moorden, politiek en de psychologische gevolgen slepen je mee in een wakker schuddend verhaal. Het verhaal is goed opgebouwd, maar leest wel anders dan een normale thriller. De schrijver heeft het allemaal mooi samen laten komen.

Ik raad dit boek aan, omdat het een aangrijpend verhaal is en het je een kijkje geeft in de harde tijd van toen.

Ik kijk uit om meer van deze auteur te mogen lezen. 


************************************************************************************ 

STERREN 


Ik geef dit boek 4 sterren. 


BOOKLOVERSAPHIRA
 
Lees verder op mijn site

Reacties op: SCHADUWMANNEN EEN AANGRIJPEND VERHAAL.

Gesponsorde boeken